Coopsetània organitza la segona Quinzena de l’Economia Social i Solidària

23/05/2019 - 18:22h

S’han preparat una dotzena d’activitats que es duran a terme del 3 al 16 de juny a l’Alt Penedès i el Garraf.

Coopsetània ha presentat aquesta setmana la segona edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i Garraf, que se celebrarà entre el 3 i el 16 de juny en diferents municipis d’ambdues comarques. Una de les novetats d’aquesta segona edició és el canvi de dates. L’any passat la Quinzena va celebrar-se a primers de setembre, però en aquesta ocasió s’avança a primers de juny, un cop passades les eleccions i abans de Sant Joan.

La Quinzena es vol obrir a tota la ciutadania, per això s’han programat nombroses activitats adreçades a públics ben diversos. Per configurar l’oferta s’ha comptat amb la col·laboració i complicitat d’administracions públiques i de nombroses entitats del territori.

Enguany, també com a novetat, s’han organitzat alguns actes de forma conjunta amb el cercle del Baix Penedès de CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona. Tal com ha explicat Laura Rafecas, coordinadora de Coopsetània, aquest és un primer pas per incorporar la comarca costanera a la cooperativa. “En un parell d’anys preveiem que Coopsetània incorpori la comarca del Baix Penedès”, ha explicat.

Programa d’activitats

De moment, amb el programa encara sense tancar, ja s’han programat una dotzena d’activitats . “Hem intentat donar resposta a alguns temes que estan a l’ordre del dia com pot ser el feminisme, l’habitatge, el medi ambient, les finances ètiques o l’habitatge. La nostra intenció és reflexionar i donar a conèixer la resposta que l’Economia Social pot donar a aquestes qüestions”, explicava Rubén Agulló, tècnic de Coopsetània.

El tret de sortida a la Quinzena es donarà el 3 de juny a Vilanova, amb la jornada sobre Medi Ambient L’Economia Social i Solidària, motor del desenvolupament sostenible al Penedès Garraf, organitzada per la Fundació Ent. La seguiran actes molt diversos que aniran des de la projecció del documental sobre feminisme Fabricando mujeres, a jornades sobre habitatge i finançament, o tallers formatius sobre tecnologia Blockchain (seguretat en les transaccions a la xarxa), Consum Conscient o Fiscalitat per entitats i cooperatives.

També es faran actes molt més lúdics com una exposició sobre Comerç Just, jocs cooperatius, presència en fires de comerç just, etc.A més, en el marc de la Quinzena se celebrarà també la cinquena Taula Territorial, en la qual es preveu que hi participin diversos agents relacionats amb l’ESS (administracions locals i comarcals, gestories i prescriptores, entitats, cooperatives, etc.). Serà el 14 de juny a Sitges.

Tota la informació es pot consultar a la pàgina web www.coopsetania.cat.

També et pot interessar

Comentaris