L’augment demogràfic millora la competitivitat de l’Alt Penedès

16/05/2019 - 20:16h

La comarca es manté en la 12a posició del rànquing català, i el Baix Penedès baixa a la 22a.

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha presentat aquesta setmana una nova edició del Rànquing de Competitivitat Comarcal, un estudi únic amb aquestes característiques que ja arriba a la 15a edició. Segons les dades que inclou el document, l’Alt Penedès manté enguany la mateixa posició que en darrer estudi, i es queda al número 12 de la llista. El Baix Penedès, per contra, baixa quatre posicions i se situa en el número 22.

Tot i mantenir-se estable, de l’Alt Penedès destaca la millora que ha experimentat els darrers 12 mesos de l’any, amb una valoració competitiva de 4,3 punts més que l’any passat. Actualment, la puntuació de la comarca és del 43,5 sobre 100. La del Baix Penedès és del 37,8.

Sobre els punts que han fet millorar la comarca situada més al nord del territori, Activa Prospect -l’empresa que s’encarrega de fer l‘estudi- ha destacat l’evolució positiva que ha registrat la demografia (que estava estancada des de fa anys) i la millora del sector de la construcció, el més actiu a la comarca els darrers mesos.

Pel que fa al Baix Penedès, l’anàlisi remarca que la caiguda en la classificació no es deu a un empitjorament dels índexs de la comarca (per l’estudi se’n valoren 50), sinó al millor comportament de les que l’han superat. Així, ha obtingut una millor valoració en l’esperit emprenedor i el dinamisme empresarial i, per contra, baixa set posicions en el capítol de qualificació dels Recursos Humans (RRHH) i els serveis educatius i d’FP.

Entre els reptes als quals ha de fer front el territori, hi ha la necessitat de dotar-lo de millors accessos als mercats internacionals (millorant les infraestructures) o basar l’economia en sectors actuals com les TIC. També cal una aposta clara per la mà d’obra qualificada.

També et pot interessar

Comentaris