JxVilafranca anuncia la construcció de nous pisos per a joves i gent gran

Judit Benages
16/05/2019 - 09:39h

Pere Regull afirma que es crearà un parc d’habitatge social de lloguer i compra per a joves i una promoció nova de pisos assistits

El cap de llista de Junts per Vilafranca, i actual alcalde, Pere Regull, acompanyat per altres membres de la llista, ha presentat aquesta setmana davant del centre sociosanitari Ricard Fortuny les seves propostes en matèria de serveis a les persones, tot destacant que la seva principal aposta és que consistori continuï oferint una atenció de qualitat per a la gent gran, a més de donar facilitats i recursos als joves per establir-se al municipi.

Regull ha explicat que la situació econòmica de l’Ajuntament ha anat millorant els últims anys i, per això, assegura que han pogut ampliar les ajudes a les persones en situació de vulneració, tot i que aquest continuarà sent un dels principals objectius per a la pròxima legislatura.

PUBLICITAT

Regull ha reconegut que, amb la crisi econòmica, el que més ha sortit perjudicat ha estat el manteniment dels carrers, però que no hi havia diners per fer-ho tot i van decidir donar prioritat a la gent i no a les obres. Però ara que la situació ja fa un temps que sembla que millora, l’actual alcalde ha anunciat algunes promocions d’habitatges per a joves i gent gran.

Concretament per al col·lectiu de gent gran ha explicat que es construiran una seixantena de pisos assistits més, per a gent gran que viu sola i disposa d’autonomia suficient. Amb un lloguer a preu social, disposaran d’un allotjament accessible i amb serveis assistencials. Regull ha explicat que, tot i que la ubicació no està definida al cent per cent, aquests habitatges segurament estaran situats al barri de la Girada.

Pel que fa a les iniciatives destinades als joves, el cap de llista ha informat que es crearà un parc d’habitatge social per a joves amb 30 habitatges de lloguer i 30 de compra social. Aquesta proposta compta amb la participació d’Incasòl i la Llar d’Unió Catalònia (que prové de la UGT), a través d’un conveni de col·laboració en el qual situaran les promocions entre la Girada i la Barceloneta-Sant Magí. Regull ha afirmat que aquesta promoció “no és una promesa electoral, sinó una realitat que ja tenim tancada perquè, quan estàs al govern, no vens fum, sinó que saps perfectament què pots fer i què no”. A més a més, l’alcaldable també s’ha compromès a fer un gran parc d’skate de 1.000m2 a tocar de la llosa de lal via, projecte que ja té pràcticament enllestit i que s’ha fet, segons Regull, “amb la participació de gent del sector”.

Un altre dels punts del programa electoral de Junts per Vilafranca és continuar amb el pla de rehabilitació d’habitatges que es destinin a finalitats socials.

Finalment, en l’àrea de sanitat, Regull ha fet pública la seva voluntat de pressionar perquè els serveis de diàlisi es puguin fer a l’Hospital de Vilafranca, facilitant així un major benestar per a les persones usuàries i les seves famílies. “Era un dels acords als que es va arribar amb la fusió dels consorcis de l’Alt Penedès i el Garraf i esperem que sigui una realitat el més aviat possible”, ha dit Regull.

Pel que fa a altres millores en el servei d’atenció a les persones, Regull ha afirmat que “exigirem l’obertura immediata de l’Oficina del DNI i Passaport, que ja disposa des de fa més d’un any dels espais i equipaments necessaris per activar el servei i només falta que des de Madrid hi posin els treballadors”.
A més, també ha anunciat que s’ampliarà el servei d’atenció i suport a les dones víctimes de violència masclista. “Hi ha molta gent que fa un minut de silenci i després se’n va cap a casa, però nosaltres estem treballant per acabar amb aquesta situació”, ha clos Regull.

També et pot interessar

Comentaris