Teresa Jordà dona suport a Hill “per ser la primera alcaldessa de Vilafranca”

15/05/2019 - 17:31h

La consellera demana a la ciutadania vilafranquina que va votar ERC a les eleccions espanyoles que repeteixin el vot el  26 de maig

La consellera d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, va ser dimarts al vespre a Vilafranca en un acte públic d’ERC, on va donar suport a la candidata a l’alcaldia de Vilafranca, Mònica Hill, qui espera que es converteixi en la primera alcaldessa de Vilafranca.

Per la consellera “la nova política és parlar clar, dir la veritat, i avui i aquí la gent d’Esquerra Vilafranca ha sigut totalment clara i valenta”.

Jordà va destacar la pluralitat de la llista republicana i el projecte de ciutat que els republicans defensen i va animar a la militància i voluntaris a prémer l’accelerador els darrers dies de la campanya per aconseguir una gran victòria.
Jordà va recordar que “el passat 28 d’abril vam aconseguir dos fets històrics: per primera vegada un partit independentista guanya unes eleccions al Congrés espanyol; i un pres polític guanya les eleccions a l’Estat espanyol, tornem-ho a fer el 26 de maig amb una victòria de l’Oriol Junqueras a Europa!”. Jordà, doncs, va demanar a la ciutadania que va votar ERC a les eleccions espanyoles que repeteixin el vot pels republicans el 26 de maig.


Revitalitzar el comerç
Per altra banda des d’ERC s’ha presentat aquesta setmana les propostes sectorials de comerç i han posat de manifest el que, segons ells, és un “deteriorament” del comerç dels últims anys i aposten per accions directes per recuperar-lo, com la pacificació de la Plaça de l’Oli, un pla de millora urbanística i d’il·luminació del centre o sancionar els locals comercials buits que porten dos anys tancats.

Segons Mònica Hill, l’actual govern no té cap mena de model comercial per la vila i es compromet a, si entra al govern, impulsar el denominat Pla Vilafranca Comerç amb l’objectiu de dinamitzar, enfortir i apropar l’oferta comercial.

Hill aposta per enfortir els eixos comercials de Vilafranca i ampliar-los, per exemple les avingudes de Tarragona i Barcelona així com el carrer Sant Pere i el carrer Beneficència.

Una altra mesura és l’estudi per tal que, a partir d’alguna fórmula, es puguin sancionar els establiments que fa més de dos anys que estan buits. Per Hill la lluita contra l’especulació és una prioritat perquè “quan s’especula hi guanyen 4 privats però hi perd tot Vilafranca”.

Hill proposa arribar a acords amb els propietaris dels locals buits per, mentre no hi hagi activitat comercial al seu local, es pugui utilitzar per diferents usos que dinamitzin la ciutat, per exemple “amb espais d’exposicions, de petits artesans o per potenciar creadors de Vilafranca en diferents disciplines”.
Finalment la candidata ha deixat clar que, per ella, les problemàtiques de comerç s’han de resoldre amb un treball conjunt entre Ajuntament i comerciants i, per tant, defensa, un cop més, la necessitat de consensuar un acord de ciutat també sobre comerç “per recuperar el temps que s’ha perdut”.

També et pot interessar

Comentaris