La CUP de Vilafranca proposa la creació d’una regidoria de drets socials

15/05/2019 - 17:05h

Els vilafranquins es marquen com a prioritat activar una Mesa Local d’Emergència Social i Habitacional
La CUP de Vilafranca ha presentat aquesta setmana les seves propostes en matèria de polítiques socials, eix que vertebrarà, diuen, la seva feina en el cas de governar. Els cupaires proposen en primer lloc crear una regidoria dels drets socials, activar una Mesa Local d’Emergència Social i Habitacional i recuperar l’Oficina Local d’Habitatge per oferir assessorament, informació, intermediació i acompanyament a les famílies en qualsevol dels estadis que es trobi per poder garantir el dret a un habitatge digne.

També volen uns serveis funeraris assequibles per a tothom, ampliar el parc municipal d’habitatges d’emergència, adoptar mesures contra la segregació escolar i dur a terme polítiques a favor de la igualtat de gènere. Els cupaires, a més, es comprometen a tirar endavant un contracte de comptadors socials per evitar el tall de subministraments a les persones amb vulnerabilitat social ja que expliquen que ara el que fa el govern és donar un pis social i, a partir d’aquí, és la persona qui ha de buscar com obtenir els millors preus per als subministraments. La CUP, doncs, apunta que si governen el que faran és negociar amb les empreses per lluitar contra la pobresa energètica.

A més des de la CUP es considera imprescindible la creació d’observatoris de la pobresa i l’exclusió social per tal de conèixer quina és la situació real de la que partim, i establir indicadors periòdics sobre l’estat de les condicions de vida a la vila per tal de facilitar l’aplicació de les polítiques pertinents per afrontar les diferents situacions.

Els cupaires es comprometen també a protegir especialment aquells col·lectius que pateixen problemes d’addiccions i de salut mental i seguir lluitant contra les barreres implícites amb què es troben les persones en situació administrativa irregular per accedir als serveis socials. “Tothom ha d’estar empadronat”, han conclòs els cupaires.

També et pot interessar

Comentaris