Cal Padrí, un temple de l’aviram penedesenc en un entorn idíl·lic

10/05/2019 - 12:47h

Gaudir d’un àpat al Restaurant Cal Padrí és una autèntica experiència.

Un dels primers motius que podem destacar és la ubicació del mateix negoci amb capacitat per a un centenar llarg de persones -amb un menjador principal per a 70 comensals i una emblemàtic espai annex amb 40 places més-, al peu de la carretera de la Múnia i envoltat d’un entorn de vinyes i horts del negoci que duen les germanes Adelaida i Montse Olivella. Tot plegat amb un ampli aparcament perquè no s’hagi de patir per on deixar el cotxe.

Un altre motiu per acudir a Cal Padrí, en servei des de fa 11 anys però amb una llarga tradició familiar anterior pel que fa a la producció d’aliments d’horta de proximitat i, sobretot, també de tres varietats autòctones del Penedès -el gall, l’ànec mut i el pollastre ros ecològic-, és precisament el plaer de gaudir d’una cuina de quilòmetre 0. I, és clar, sempre és recomenable anar a un restaurant com Cal Padrí amb una relació qualitat/preu immillorable.

Menús de qualitat

Entrant ja en l’apartat de la gastronomia concreta que podem trobar a Cal Padrí, primerament cal citar el seu excel·lent menú degustació, al preu de 34,50 euros (IVA inclòs), el mateix que costa el menú que du el nom d’aquest restaurant penedesenc. De primers plats hi trobem ara l’hummus de remolatxa i iogurt amb formatge Feta i anous, raviolis d’ànec amb salsa de mel i romaní i arròs cremós de coco amb calamars i vieiras.

De segons, hi trobem un cilindre de patata amb jarret de vedella i un plat de bacallà al pil pil negre amb una terra d’olives. I per acabar aquest menú degustació compta amb postres casolans i les suculentes delícies de Rubik.

Quant al menú Cal Padrí, compta amb quatre primers plats i quatre segons, i entre aquests darrers sempre hi trobarem dues propostes de carn i dues de peix. Un dels objectius que busca aquest menú és la promoció de l’ànec mut penedesenc que es cria a pocs metres del restaurant i que les germanes Olivella ens ofereixen seguint la tradicional recepta amb prunes i pinyons.

Productes de proximitat

Com apuntàvem, un dels al·licients de Cal Padrí és la seva cuina amb productes de proximitat. Tant propera que el restaurant disposa d’una horta per assortir productes frescos, per exemple amb tomàquets saborosos amb gust de tomàquet -la qual cosa no passa, evidentment, amb la producció més industrialitzada-, enciams, cebes i un llarg etcètera; i també hi ha la granja i escorxador per disposar d’un aviram penedesenc de primera qualitat.

Val a dir que de totes aquestes instal·lacions se’n podrà gaudir gratuïtament en la propera edició del Benvingut a Pagès, el primer cap de setmana de juny i que permet acostar-se a l’autenticitat de la terra com la que dona Cal Padrí. El restaurant obre tots els migdies excepte dilluns, mentre que els vespres ho fa per encàrrecs de grups a partir de 20 persones.

Cal Padrí

Comentaris