L’ANC de Vilafranca fa campanya per un govern “100% independentista”

10/05/2019 - 09:34h

L’assemblea territorial ha parlat amb Junts per Vilafranca, ERC i CUP per demanar-los que cap d’ells pacti “amb els partits del 155”

La junta territorial de l’Assemblea Nacional de Catalunya a Vilafranca ha presentat aquesta setmana la campanya titulada ‘No volem pactes amb el 155’, que consisteix bàsicament en l’encartellament de la vila i soroll a xarxes socials per fer palès que des de l’entitat no volen que “cap partit del 155 entri al govern vilafranquí”.

La presidenta de l’entitat, Esther Güell, explica que volen un govern “100% independentista” i que això passa perquè ni Junts per Vilafranca ni CUP ni ERC facin pactes després de les eleccions ni amb PSC ni amb PP ni amb Ciutadans. L’objectiu de la campanya és deixar clara la seva posició a tots els socis i simpatitzants perquè, segons apunta Güell, molts d’ells s’hi han posat en contacte per saber quina és la seva opinió al respecte.


Des de l’ANC expliquen que han parlat amb els tres partits clarament independentistes a Vilafranca i que els han demanat “que siguin capaços de prioritzar la composició d’un govern independentista”. Segons Güell, “la resposta ha estat bona, però el que volem és que després de les eleccions la bona voluntat es tradueixi en resultats”. Pel que fa a Vilafranca en Comú, Güell diu que ha de quedar clar que aquest partit no és independentista i que, per tant, ells aposten per un govern format per partits que sí que volen la independència de Catalunya.

Esther Güell reconeix que l’actitud del PSC a Vilafranca “no ha estat bel·ligerant” però que, igualment, des de l’entitat consideren que “des de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya s’ha produït un punt de no retorn, ells volen seguir pertanyent al PSOE i, per tant, no els volem al govern de Vilafranca”.

També et pot interessar

Comentaris