La CUP es compromet a municipalitzar les zones blaves de Vilafranca

Des de la CUP de Vilafranca s’assegura que es fiscalitzarà la feina que faci el govern
09/05/2019 - 10:08h

Els cupaires vilafranquins creuen que els beneficis de la municipalització es podrien reinvertir en la vila
La número 2 de la llista de la CUP a Vilafranca, Maria Ramon, ha presentat aquesta setmana algunes de les propostes del partit en matèria econòmica.


Els cupaires s’han compromès a municipalitzar les zones blaves de la via pública – concessió que acaba el 2022-, ja que creuen que seria una garantia per un major control i sobirania del servei i, a més, la possibilitat que els beneficis es reinvertissin a la vila. A més a més els cupaires aposten per la gestió municipal dels serveis públics per evitar externalitzacions i privatitzacions garantir la transparència i crear una regidoria de barris per potenciar la participació ciutadana.

En aquest sentit, entenen la participació com un procés continu basat en quatre fases: una primera fase d’ informació a la ciutadania i entitats, una segona fase de diàleg i debat entre la població i la institució, seguida d’un treball de priorització i, finalment, un àmbit de decisió participatiu com pot ser una consulta o altres mecanismes.

Finalment, des de la CUP es proposa establir una fiscalitat progressiva, basada en criteris de renda, en l’accés als serveis públics com a és el cas de l’escola municipal de música i les llars d’infants.

També et pot interessar

Comentaris