2.300 persones opten als 445 càrrecs de regidor al Penedès el 26-M

Les cues que es feien altres anys per anar a votar seran ben diferents en aquestes eleccions
03/05/2019 - 12:31h
Es presenten 101 llistes electorals a l’Alt Penedès i 84 al Baix Penedès.

A les eleccions municipals del 26 de maig es presenten al Penedès un total de 185 candidatures -101 a la comarca de l’Alt Penedès i 84 al Baix-. Són un total de 2.300 persones que opten a ocupar els 445 càrrecs de regidors que hi ha en el conjunt d’ajuntaments penedesencs -41 a l’Alt Penedès i 27 al Baix-.

Alt Penedès
Pel que fa a la comarca de l’Alt Penedès en aquestes municipals hi haurà un total de 1.152 persones en les 101 llistes que es presenten per ocupar 279 cadires de regidor al conjunt de la comarca. A hores d’ara el que sí que podem assegurar és que en 5 dels 27 municipis de l’Alt hi haurà un nou alcalde o alcaldessa segur que són, Mediona, El Pla, Sant Martí Sarroca, Olesa de Bonesvalls i Sant Cugat Sesgarrigues. Com a curiositats destaca que a Pontons, a banda del bipartidisme de PP i antigament CiU -ara Junts x Pontons-, hi haurà una tercera llista independent i, a Vilafranca, es presenta per primera vegada la llista de Ciutadans on apareix en 4 municipis més (Castellet i la Gornal, els Monjos, Gelida i Olesa de Bonesvalls). A Olèrdola, la llista d’ApO es presenta com a candidatura deslligada del PSC, partit que n’ha generat una de nova al municipi per presentar-se el 26-M.

Baix Penedès
A la comarca del Baix Penedès hi ha un total de 1.148 persones en les 84 llistes que es presenten per ocupar les 166 cadires de regidor al conjunt de la comarca. Abans de celebrar-se les eleccions ja és segur que 5 dels 14 municipis canviaran segur d’alcalde o alcaldessa, atès que els actuals no tornen a presentar-se. Són els casos de Bellvei, Bonastre, Cunit, Masllorenç i el Vendrell. I en dos casos més, als municipis de Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva, es dona la circumstància que l’alcalde actual es torna a presentar però amb una altra formació política (a Sant Jaume), o bé acaba mandat com a alcalde, però no va guanyar les eleccions del 2015 (a Santa Oliva). En aquesta darrera població, la candidata que va guanyar fa quatre anys, Cristina Carreras, ja no es presenta enguany. A les onze pàgines següents presentem el cap de llista de les 185 candidatures que es presenten a l’Alt i Baix Penedès el proper 26-M.

També et pot interessar

Comentaris