Mediona, lloc obligat de peregrinació per als amants dels vins d’altura

17/04/2019 - 18:16h

El COTA reuneix 16 productors per promocionar els vins elaborats amb raïm de vinyes a més de 500 metres.Mediona serà demà lloc de peregrinació obligada per als amants dels vins d’altura, i dels vins en general. El municipi acollirà la primera edició del COTA, un festival creat per tres joves elaboradors medionencs -amb la complicitat de l’Ajuntament-, i que maridarà vins que surten de vinyes de més de 500 metres, amb música de proximitat.

L’escenari del primer COTA serà l’espectacular Masia la Torreta (a les Cases Noves de Can Pardo), on s’aplegaran 16 productors de vins d’altura: 14 catalans i dos d’aragonesos. El Penedès hi serà representat amb 9 empreses. El festival s’ha proposat fugir del format típic de fira vinícola, i per això ha creat el Bonoví, un producte que s’assimila a la polsera que porten els assistents als festivals musicals.

El tiquet tindrà un preu de 15 euros i permetrà fer una micro degustació de cada un dels 16 cellers que seran presents a l’acte. El preu del Bonoví inclourà una copa Riedel per fer les degustacions, i l’accés a totes les activitats complementàries que s’han programat en el marc del festival. Una vegada s’hagin tastat tots els vins, es podran demanar copes directament als cellers a un preu d’entre 2 i 4 euros o una ampolla de vi. El tiquet es pot adquirir anticipadament al web cotavins.cat o directament a la taquilla del festival.

Altres protagonistes
A més del vi, un dels principals reclams del COTA serà la música. El festival, que s’allargarà de les 12 del migdia a les 11 de la nit, inclourà les actuacions de destacats artistes del panorama musical català, com la cantautora Paula Valls (17.30 h), cap de cartell de la proposta. També hi actuaran Roger Argemí (12 h), els Crom Acústics (14.30 h) i la DJ Missbehaving (19.30 h), que serà protagonista del Cotafest, una sessió amb diversos estils musicals, que tancarà la jornada.

La gastronomia també serà present a la mostra, de la mà de diversos restauradors, amb una oferta variada per a tota la família. A més, s’han organitzat tres tastos conduïts pel sommelier Xavier Viles, un dels organitzadors del COTA.

També et pot interessar

Comentaris