Doble sessió de Rèquiem de Mozart a Vilafranca

Avatar
04/04/2019 - 16:30h

Divendres es farà una audició comentada a l’Agrícol i diumenge el concert a l’auditori municipal

Diumenge, a les 7 de la tarda, el Cor de Cambra Francesc Valls (foto) i l’orquestra formada per músics de les darreres temporades de clàssica de l’Auditori interpretaran el Rèquiem de Mozart, una de les obres més conegudes i aclamades del compositor. Una peça de bellesa extrema i envoltada de misteri en la seva creació que s’ha convertit en un clàssic de tots els temps.

L’Auditori de Vilafranca proposa una versió plena de contrastos per remarcar el dramatisme i la intensitat de l’obra. El retorn a l’essència amb una orquestra creada per a l’ocasió i el Cor de Cambra Francesc Valls, un dels cors professionals més interessants del moment, dirigit pel vilafranquí Pere Lluís Biosca.

PUBLICITAT

Abans, i dins el cicle “A l’Agrícol parlem de música”, el mateix Pere Lluís Biosca serà el ponent de l’audició comentada del Rèquiem de W.A.Mozart que es farà avui divendres a les 8 del vespre a l’Agrícol. Els assistents a la xerrada podran gaudir de la promoció 2×1 per assistir al concert.
Considerat com un dels directors catalans dedicat a la música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa tasca com a director titular de diverses formacions i com a pedagog de la direcció coral. Nascut a Vilafranca del Penedès el 1977, es va formar a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep Vila i Pierre Cao, i a Hèlsinki amb Matti Hyökki.

El seu interès per la música antiga el va portar a crear La Xantria, un grup vocal dedicat a la recuperació i interpretació del repertori català anterior al segle XIX amb qui ha realitzat dos enregistraments per a Musièpoca sobre la música inèdita de Josep Mir i Llussà i Tomàs Milans i Godayol. Cal destacar que el disc dedicat a la música de Josep Mir i Llussà amb La Xantria i Vespres d’Arnadí va rebre el premi Museé d’Or al millor enregistrament europeu de l’estiu de l’any 2011, entre d’altres.
Com a director, també ha participat al Gran Teatre del Liceu preparant les parts corals de diverses produccions.

Actualment, és director titular des de la seva fundació del Cor de Cambra ARSinNOVA, amb qui ha rebut nombrosos premis, del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i del Cor d’Homes d’Igualada. És professor de l’Escola Superior del taller de Músics i dels Cursos de Direcció que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals.
El concert i l’audició comentada s’emmarquen en el conjunt d’activitats del Vilapensa.

També et pot interessar

Comentaris