Preacord entre els treballadors de Codorníu i l’empresa per l’ERO

Avatar
02/04/2019 - 10:51h

Els representants dels treballadors i el celler estableixen un pacte que millora les condicions dels acomiadaments.

La direcció de Codorníu i els representants dels treballadors han arribat a un principi d’acord en la negociació de l’ERO plantejat per l’empresa ara fa tres setmanes. L’acord estableix que es reduirà en 9 els treballadors a qui afectarà l’ERO, i finalment seran 70 els llocs de treball dels quals es prescindirà.

Pel que fa a les condicions econòmiques, s’estableix un pla de rendes per als treballadors amb 56 anys complerts i els qui compleixin 57 anys durant el present any, amb el 77% del salari net anual fins a complir els 62. Als treballadors que durant el present any compleixin o hagin complert 58 anys, el 82% del salari net anual fins a complir els 62. Als treballadors que durant el present any compleixin o hagin complert 59 anys, el 87% del salari net anual fins a complir els 63. Als treballadors que durant el present any compleixin o hagin complert 60 o 61 anys, el 92% del salari net anual fins a complir els 63 anys.

Per a les extincions de contracte, s’estableix una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats amb un topall de 75.000 euros.

A partir del moment d’aprovació en assemblea del present preacord, s’obre un període de 48 hores per a possibles voluntaris que es vulguin acollir a les condicions anteriorment descrites, creant una comissió de seguiment a l’efecte.

PUBLICITAT

Com a mesures socials, aquestes condicions no afectaran als dos treballadors en cas de matrimoni o parella de fet: en aquests casos només a un d’ells. No afectarà treballadors que tinguin la condició de família monoparental. No afectarà treballadors amb fills amb un 33% de discapacitat.

Així mateix, la direcció de l’empresa presenta un pla de viabilitat, constituint una comissió de seguiment.

D’altra banda, s’estableix una clàusula de garantia d’ocupació, que fixa que si l’empresa presentés novament plans d’acomiadaments col·lectius en els pròxims tres anys, les condicions de sortida dels treballadors serien de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats, i amb un límit de 80.000 euros.

CCOO valora positivament el preacord assolit, perquè recull bona part de les nostres reivindicacions, millorant considerablement les condicions que es plantejaven inicialment per la direcció de l’empresa.

També et pot interessar

Comentaris