Endinsa’t a la Marca

29/03/2019 - 11:36h

L’Ajuntament de Castellví de la Marca té en marxa la campanya ‘Endinsa’t a la Marca’ per tal de promocionar turísticament el municipi.

Es tracta d’una aposta pensada per atraure visitants ja que és un poble amb molt a oferir, ple d’història i situat en un entorn natural privilegiat i que fins ara, no s’havia donat a conèixer.

Les activitats tenen lloc entre els mesos d’abril i octubre, sempre en cap de setmana, i cada proposta és nova i diferent de l’anterior, adaptada a cada època de l’any i als diferents públics. Així, pot consistir en una fira enogastronòmica fins a un concert a l’aire lliure, passant per passejades, tasts, obres de teatre o aprendre a collir raïms. Un dels eixos principals de la campanya és donar a conèixer, també, un patrimoni singular com és el Castellot, recentment restaurat.

Concretament, en la primera fase de la restauració es va retornar la torre al seu estat i alçària originals i es va habilitar a la part alta un mirador des d’on es pot apreciar una de les millors vistes panoràmiques del Penedès. Ara s’ha rebut el projecte de la segona fase de restauració, que inclourà les restes de la capella de Sant Miquel i la consolidació de les restes del voltant i dels treballs arqueològics.

La restauració de la torre mestra del Castellot ha implicat l’excavació arqueològica simultània de bona part del quadrant nord-est de la fortificació, sobre una superfície aproximada de gairebé 300 m², amb la participació del grup de recerca Ocorde de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així, s’han descobert noves estructures com les restes de tres muralles distintes i s’han recuperat materials arqueològics diversificats que encara són en procés d’estudi, corresponents a les distintes fases d’ocupació que ha conegut el cim del Castellot i que abracen de la Prehistòria fins a la fi de l’Edat Mitjana.

La precària conservació del conjunt ha portat l’Ajuntament de Castellví de la Marca a impulsar la iniciativa per la restauració del Castellot, elaborant un Pla d’Actuació que a través dels treballs d’investigació arqueològica, prospeccions, estudis i aixecaments. L’equip d’arquitectes i historiadors han procurat mantenir l’autenticitat única i testimonial d’aquesta excepcional arquitectura militar de l’Alt Penedès que val la pena ser visitada.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris