Pacs del Penedès, un municipi en harmonia amb la natura

29/03/2019 - 11:27h

Pacs està situat a la zona central de l’Alt Penedès, a la dreta del riu Foix, a poc més de tres quilòmetres a ponent de Vilafranca.

 

El municipi és de reduïda extensió, amb només 6’4 km , envoltat de vinyes i paisatges naturals, des d’on poder realitzar excursions, visites d’interès cultural o natural i també d’enoturístiques als diferents cellers i caves del municipi.

A Pacs s’hi pot arribar fàcilment en cotxe però també a peu o en bicicleta, cosa que és una experiència única ja que hi ha una xarxa de senders de petit recorregut des de Vilafranca, Santa Margarida i Monjos, Sant Martí Sarroca, Les Cabanyes i Vilobí, en els quals el visitant gaudirà tot passejant envoltat entre un mar de vinyes, ja que el municipi és eminentment pla amb elevacions únicament a l’est del terme, els turons de Sant Pau i Sant Jaume.

Els visitants passaran per un pont de fusta que els portarà fins al Racó de la Salzereda, un espai màgic situat entre l’església de Sant Genís i la riera de Pacs, la Salzereda és un entorn en el qual la natura es mostra amb esplendor i convida a descobrir-la tot passejant-hi o fent un petit descans a l’estiu a l’ombra, escoltant els ocells o a la tardor contemplant el canvi de color de les fulles.

Es pot completar l’estada visitant els cellers del municipi amb reserva prèvia, amb visites personalitzades amb degustació. A la web www.pacsdelpenedes.cat es pot trobar més informació sobre:

Parés Baltà al Barri del Salinar; Celler Colet al Barri del Salinar; Joan Bundó Pons Caves, al Camí Font Lleó; Vinyes singulars Barri La Serra ; Masia Les Planes; Celler Plana d’en Jan a Mas d’en Benet; La Xarmada Celler, al barri La Xarmada, amb l’elaboració també de licors i brandies, i si finalment es vol allargar l’estada, des de l’Ajuntament recomanen l’allotjament de turisme rural ‘El Racó’, situat al bell mig del nucli antic, a la Plaça Major.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris