MicroVi, la gran festa dels petits cellers a Avinyonet del Penedès

29/03/2019 - 11:25h

Avinyonet del Penedès acull a la primavera, el MicroVi, una mostra que s’ha convertit ja en un referent d’emprenedoria i cooperació publicoprivada amb l’objectiu comú de promocionar la producció de proximitat i la relació directa entre el productor i el client.
La idea va sorgir a partir del treball entre els sectors privat i públic amb l’objectiu de dinamitzar el turisme. El fet que els protagonistes siguin els petits cellers, en una proposta original i també única a Catalunya, s’alinea amb les dificultats dels petits municipis per tenir visibilitat a nivell turístic.

D’aquesta manera, Avinyonet del Penedès, un municipi petit però molt gran en extensió i ric en recursos turístics i patrimonials, es promociona juntament amb un sector també molt ric i amb molt de potencial: els petits cellers.

En les seves ja quatre edicions, el MicroVi s’ha anat consolidant com a model de “fira” que garanteix el ple en tots els seus actes, i sobretot, sumant al projecte un intangible importantíssim, la capacitat aglutinadora amb tots els habitants i pobles del municipi treballant de valent perquè les activitats ajudin a atraure cada vegada més visitants de qualitat.

La clau de l’èxit rau en un concepte innovador i diferenciat. Al MicroVi s’hi apleguen 35 elaboradors de la majoria de DO catalanes, i d’altres zones vitivinícoles convidades. L’horari d’obertura és de matí i tarda, i l’accés al recinte és limitat. Només s’hi pot entrar amb el forfait d’entrada que val 20 euros i inclou el tast dels més de 150 vins i caves, la copa i un val de 3 euros de descompte per la compra d’una ampolla durant la mostra.

Aquesta característica fa que la majoria de visitants marxi amb una ampolla -com a mínim- de qualsevol dels cellers participants.

Aquesta imparable progressió anima els organitzadors a seguir oferint propostes en constant innovació i adaptades als recursos disponibles a l’entorn que la fan única i, a la vegada, reeixida.

 

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris