Xerigots, amants de la cultura del formatge i el vi

29/03/2019 - 11:23h

Xerigots és un dels únics espais d’afinat de formatges de Catalunya.

Aquí s’hi seleccionen formatges artesans de gran qualitat, els conserven, els afinen i els serveixen al punt òptim de consum. Afinen els formatges en cups on antigament s’emmagatzemava vi perquè en aquests espais hi ha les millors característiques per extreure matisos únics en cada formatge.

A Xerigots tenen cura d’una gamma de més de 250 formatges que tracten segons les seves especificitats i els preparen i envasen perquè arribin en perfectes condicions per satisfer les necessitats dels clients.

Xerigots treballa amb restaurants, cellers, botigues especialitzades, hotels i cases de turisme rural i tots i cadascun d’ells tenen demandes concretes… i diferents.
Situats al bell mig del Penedès posen en valor el patrimoni històric vitivinícola a través del formatge i la seva harmonia amb el vi amb experiències úniques que organitzen de forma periòdica a l’obrador, a la botiga de Vilafranca i també arreu del territori català.

Una de les activitats estrella són les visites que fan a l’obrador, el cor de Xerigots, situat en un antic celler del segle XIX en un dels carrers més emblemàtics de Vilafranca del Penedès, al carrer Comerç.

Fan una visita realment molt completa, on expliquen què fa un afinador de formatges, quin és el procés d’elaboració del formatge i quins estils de producte hi ha. La visita s’acaba tastant 5 vins amb 20 formatges, tot un viatge sensorial per diferents zones d’elaboració i processos.

Aquesta experiència enoturística es fa amb reserva prèvia alguns divendres i dissabtes, amb assistents de diferents punts de Catalunya, i també s’organitza per grups privats de mínim 12 persones, sempre segons disponibilitat.

A més de les activitats que fan a l’obrador, a la botiga de Vilafranca compten amb una àmplia gamma de formatges de tot el món i un espai on tastar vins a copes amb formatges i on s’organitzen també activitats per difondre la cultura del vi i el formatge, la seva autèntica passió. Per més informació, consulteu www.xerigots.cat

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris