Fusió entre el Vi i l’Art a Sant Llorenç d’Hortons

29/03/2019 - 11:19h

Sant Llorenç d’Hortons acull a la primavera el ViArt, la seva reeixida manera de maridar vi i cultura per promocionar el territori.

De fet, el ViArt va néixer el 2013 amb el propòsit de crear un espai on l’art, en molts dels seus àmbits, harmonitzi amb el delicat món del vi. Es tracta d’una fira amb segell propi on tenen cabuda moltíssimes expressions artístiques diferents com ara pintura, música, poesia o dansa, entre altres.

En aquests set anys de vida, la fira s’ha anat vinculant amb l’espectacle més emblemàtic del poble: el Terrazel, que és un espectacle, representat i creat per un grup de veïns del poble, que representa una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i la destrucció que provoca l’home envers ella. Per aquest motiu, la temàtica que es promou a la Fira ViArt és la dels vins i caves ecològics o biodinàmics.

Una novetat d’enguany és que els actes que normalment es duien a terme en la Diada Cultural, han passat a fer-se dins la programació del ViArt, i això significa que també comptaran amb altres activitats com la petada dels diables, castellers, puntaires, bastoners i tot un conjunt de concerts i danses. El plat fort del ViArt se celebra dissabte.

La participació de l’Escola de Música de l’Alt Penedès també és un dels plats forts ja que cada any els alumnes d’aquesta escola han ofert les millors peces que toquen dins del seu programa de la Festa de la Primavera.

Per altra banda, a la fira també hi participen els restauradors del municipi, que ofereixen les seves especialitats en format de tapes.
Dissabte al migdia, Xavier Roig, de Cal Feru, oferirà el maridatge d’un plat de cada restaurador amb un vi o cava dels que es poden trobar a la fira. Serà, sense cap mena de dubte, una excel·lent oportunitat per aprendre la importància d’escollir bé el vi o cava que ha d’acompanyar cada plat.

Finalment cal destacar que Sant Llorenç d’Hortons s’ha incorporat en els últims tres anys al Barnasants, que dona una empremta i aglutina la cançó d’autor dels Països Catalans.

El municipi ha comptat amb actuacions de Xarim Aresté i Pau Alabajos i enguany, el dia 6 d’abril, a les 22h, a la Sala, tocarà Cris Juanico, que farà un concert íntim a duo amb Quim Ribó a la guitarra amb un repertori que inclou una selecció de les millors peces que l’han acompanyat al llarg dels més de 25 anys de carrera musical, des dels seus inicis amb ‘Ja T’ho Diré’ fins a l’actualitat. Les entrades pel concert,a un preu de cinc euros, es poden comprar a les oficines de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons, a l’estanc Tardà o a les taquilles des d’una hora abans de l’espectacle.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris