Més clar que l’aigua

29/03/2019 - 11:17h

El Riudebitlles desperta a Torrelavit com un camí d’aigua que, al llarg de la història, ha estat font de vida i element clau en el desenvolupament de l’economia local.

Protagonista de paisatges canviants, el riu garantia el bon funcionament de fins a dotze molins paperers que abastaven de paper els principals mercats nacionals i internacionals al segle XVIII.

La història d’aquest riu al seu pas per Torrelavit i la influència que ha tingut en la vida dels veïns queda reflectida en el Centre d’Interpretació de l’Aigua, un espai que convida el visitant a fer un recorregut que va més enllà del potencial de l’aigua.

Com a prova del compromís del Centre d’Interpretació de l’Aigua amb el seu entorn i amb el Penedès com a destinació turística, des del centre s’ofereixen visites combinades que permeten al visitant endinsar-se en un Penedès ric i divers. Els cellers Jean Leon, Nadal, Agustí Torelló Mata, i Segura Viudas obren la porta a una experiència que combina l’aigua i el vi. També s’hi han sumat el Vinseum (a Vilafranca del Penedès), o l’empresa de xocolates Simón Coll (a Sant Sadurní d’Anoia).

Tots aquests paquets inclouen una visita al Centre d’Interpretació i se sumen a l’oferta d’experiències úniques per a aquells que volen introduir-se en un món completament desconegut: tallers de confecció de paper, d’elaboració de paperines amb els materials i el procés tradicional; o visites que es complementen amb rutes pel poble o pel camí del riu (www.aiguadetorrelavit.cat)

L’objectiu és donar a conèixer els lligams del Penedès amb l’aigua que, tot sovint, passen desapercebuts. I fer-ho amb un marcat compromís de responsabilitat social. La gestió del Centre d’Interpretació de l’Aigua està en mans de la Fundació Mas Albornà que forma els treballadors que fan les visites, els tallers, i que gestionen la botiga d’aquest emblemàtic espai. El Centre disposa de visites programades els caps de setmana i festius, i visites concertades per a grups entre setmana. Només cal trucar per reservar.. i a gaudir!

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris