Visitar el ‘Castellet Encantat’ i el Mercat Medieval

29/03/2019 - 11:15h

Castellet va inaugurar fa uns mesos la rehabilitació de l’antic forn de Castellet, que data del 1900. El consistori l’ha rehabilitat tal com era originalment i la seva intenció és que pugui tornar a funcionar el més aviat millor.
En paral·lel també ha posat en marxa el projecte integral que s’ha fet per tot el nucli urbà de Castellet amb la intervenció que ha dut a terme Luis Zafrilla amb el nom de ‘Castellet Encantat’.

Aquest artista ha recreat a l’entrada del poble l’antiga pedrera que hi havia hagut just al mateix lloc. I ho ha fet recordant l’extracció i elaboració de la pedra amb els estris i la vestimenta d’aquella època, i fins i tot amb la imatge real d’algun veí del poble.

Zafrilla ha jugat amb les dues dimensions posant tots els recursos de la pintura figurativa per suggerir la tercera dimensió tot utilitzant una tècnica anomenada trompe-l’oeil (il·lusió òptica), concretament amb peces fetes de ferro amb protecció per a la intempèrie. A més, al voltant del forn Zafrilla estan col·locades les figures de quatre rucs catalans en homenatge a aquest animal que el segle passat va tenir un paper important en les feines del camp.

Per altra banda, Castellet també destaca pel seu gran Mercat Medieval, que se celebrarà el juny. Ja fa 17 anys que el municipi acull aquest mercat, pioner de tots els que es fan al territori i un dels més coneguts.

Durant els dos dies els visitants podran passejar pels carrers del nucli antic del poble convertits en un mercat medieval de tres cultures: cristiana, musulmana i jueva. A més, hi haurà parades d’artesans i oficis medievals i els vins i caves i els productes de restauració del municipi també tindran un espai propi on el visitant podrà degustar-los comprant prèviament els tiquets.

Per al públic familiar hi haurà una zona d’atraccions medievals, tallers i espectacles infantils. A banda es por fer una visita a peu per poder veure l’exposició a l’aire lliure i permanent fins arribar a la plaça del Castell i gaudir del paisatge, Penedès rural i pantà de Foix Val molt la pena!

També et pot interessar

Comentaris