Sant Sadurní d’Anoia, viu el que es beu

29/03/2019 - 11:04h

El paisatge de vinyes i les caves són els principals atractius de Sant Sadurní, presents en tot tipus de manifestacions: l’arquitectura, la indústria i les activitats culturals.

I és que la superació de la plaga de la Fil·loxera i la combinació de progrés i artesania en l’elaboració d’escumosos, han convertit Sant Sadurní en la capital de les bombolles.
La indústria del cava ha anat deixant joies arquitectòniques.

Edificis representatius del modernisme català i signatures dels més grans artistes del moment van convertir les fàbriques de cava en grans museus vius. El Centre d’Interpretació del Cava, CIC Fassina, al cor del municipi, és un bon punt de partida per conèixer la història i les emocions que el cava suscita.

Ubicat en l’antiga Fassina de can Guineu, el CIC Fassina ofereix 1.200 metres quadrats de recorregut interactiu i audiovisual pel món del cava, des dels orígens, la història, el procés d’elaboració, fins a la seva cultura, l’art de viure i l’esperit de celebració.

Les visites sempre acaben amb una copa de degustació i algun aperitiu elaborat per algun comerç local. L’objectiu és fer venir ganes de trepitjar després vinyes, caves i conèixer Sant Sadurní. Per qui vulgui fer-ho, el CIC ofereix també ofertes combinades de visita amb d’altres establiments a un preu reduït, amb cellers propers, amb l’espai xocolata o una visita guiada pel centre.

A més, cada mes s’hi organitzen activitats especials. La propera és el 13 d’abril sota el nom d’El misteri de la mona desapareguda, per passar una estona ben divertida en família i amics i utilitzar l’enginy per trobar les pistes amagades i resoldre el misteri de la mona de Pasqua perduda.

I per comprar cava i descobrir els elaboradors locals més autèntics la cita ineludible és el Cavamarket, el diumenge 5 de maig, d’11 a 15h, al carrer Raval. Es tracta d’un mercat de cava a l’aire lliure amb una àmplia oferta de productes que es podran degustar i comprar. A més, es podran assaborir tastos gastronòmics de temporada i gaudir de música en directe, que ajudaran a fer encara més agradables les compres.

Diverteix-te amb totes les experiències enoturístiques que la cultura del cava t’ofereix. Prepara’t, copa en mà, per viure Sant Sadurní d’Anoia al màxim.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris