De visita pel Castell de Penyafort, el CIARGA i el Refugi del Serral

29/03/2019 - 11:00h

Situat on es trobava l’antic aeròdrom, el CIARGA constitueix un important espai de memòria històrica i dinamització de la memòria democràtica que dedica la seva atenció a l’ús de l’aviació durant la Guerra Civil.

Obert dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h (i altres dies sota reserva prèvia), la visita s’articula en dues parts: l’espai expositiu (amb maquetes dels avions) i la visita al Refugi del Serral.

A més, el CIARGA ofereix diferents activitats com ara les Menges de Guerra, on es parla de l’alimentació i la subsistència al Penedès durant la Guerra Civil. L’activitat acaba amb un tast que recrea les omnipresents guixes de la Guerra Civil.

Una altra activitat és la Memòria de la Guerra Àeria, combinada amb el Castell de Penyafort, on proposen conèixer tres espais clau per entendre els fets, els protagonistes i les conseqüències de l’aplicació de la guerra aèria al municipi dels Monjos.

Una altra activitat es titula ‘Les Petjades del Vesper’, combinada entre CIARGA, Refugi del Serral i Caves Nadal, una experiència sensorial amb maridatge que combina memòria històrica, enologia i gastronomia.

Finalment, també es pot dur a terme l’activitat ‘Sabors en Temps de Guerra’, que comença a Subirats visitant el CIUDEB, després hi ha un esmorzar entre vinyes, seguidament, es visita el CIARGA i el Refugi del Serral dels Monjos i, després, la visita acaba en un restaurant per gaudir d’un menú de guerra.

A banda de tot això, també mereix una visita el Castell de Penyafort. Durant el s. XI al raser del castell d’Olèrdola es va erigir una torre de guaita destinada a protegir la terra conquerida als musulmans d’Al-Andalus. Des d’aleshores, una església, un convent, una residència d’estiueig de la burgesia industrial i fins i tot una presó depenent de l’aviació republicana durant la Guerra Civil s’han anat afegint a la fortificació original donant lloc al polièdric i ric conjunt arquitectònic actual. Es pot visitar el Castell de Penyafort cada diumenge a les 11 h i a les 12 h.

Finalment, cal destacar que des de Santa Margarida i els Monjos s’organitzen desenes d’activitats més, com ara el popular Remeiart (del 31 de maig al 16 de juny) o la Fira de Transhumància el 20 d’octubre, entre altres.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris