Masies del Penedès, descans a peu de vinya

29/03/2019 - 10:42h

El Penedès és un dels territoris amb més personalitat de Catalunya. Les vinyes li confereixen una identitat molt marcada, que els darrers anys ha atret fins a la zona visitants d’arreu del món.

N’ha captivat tants, que ha aconseguit convertir-se en una de les destinacions enoturístiques més sol·licitades d’Europa. Els cellers, el patrimoni cultural o els establiments de restauració han estat clau per reivindicar un lloc per al territori en l’oferta de turisme del vi. Per fer-ho realitat, però, els allotjaments rurals han jugat també un paper essencial.
Les possibilitats que brinda el Penedès per descobrir un territori que muta a cada estació són tantes, que molts dels viatgers que hi aterren ja opten per quedar-se a la zona més d’un dia. En aquest àmbit, l’Associació Masies del Penedès ha estat un gran revulsiu.

El col·lectiu, que es va crear ara fa 25 anys, va començar a caminar amb una desena d’associats, i actualment ja compta amb més de 40 establiments membres, que ofereixen als turistes uns 400 llits on pernoctar. Cal Jeroni, d’Avinyonet, va ser un dels primers que s’hi va sumar, i encara en forma part actualment, prova de l’arrelament de l’entitat amb el territori.

Actualment, Masies del Penedès ja disposa d’allotjaments a gairebé tot el territori. Engloba diversos tipus d’habitatges (cases de pagès, allotjament rural, masia o casa de poble), cadascun d’ells amb una singularitat especial. La majoria han signat aliances amb agents turístics de l’Alt i el Baix Penedès per garantir experiències úniques als que s’hi allotgen.

L’objectiu és que els turistes puguin descobrir de primera mà coses genuïnes de la terra, com el procés d’elaboració dels productes de la zona (endinsant-se en els túnels subterranis de prop d’un centenar de caves i cellers), i alhora gaudir de la gastronomia local, protagonitzada per productes autòctons de primera qualitat.
L’oferta d’enoturisme al Penedès es complementa, a més, amb diferents equipaments museístics on endinsar-se en la cultura de la zona des d’una altra perspectiva, o gaudir de restes del romànic, en forma d’esglésies i ermites distribuïdes per tot el territori.

La versatilitat del Penedès converteix aquesta terra en l’escenari ideal per a una escapada romàntica, que es pot gaudir en una casa rural amb encant envoltada de vinyes; unes vacances de turisme rural en família, amb esports d’aventura a l’aire lliure per als més petits; una sortida amb amics, en un allotjament rural per grups on poder gaudir de la millor gastronomia i viure l’enoturisme en primera persona; així com l’escenari ideal per una celebració única, com un casament o aniversari.

Actualment, les Masies que formen part de Masies del Penedès són: Can Teulera, Mas Pigot, La Caseta de Baix, El Celler de l’Olivera, Cal Jeroni, Ca l’Emili, Cal Drac, Can Bitxac, Cal Lluís de Mas Palou, El Refugi de Mas Aixola, Mas Aixola, La Caseta de Dalt, Cal Magí, Casa Fontanals, Ca Les Annes, Can Bicicleta Can Japet, Masia Spa Can Pascol, Les Orenetes, Can Cardús Cal Manou, Olivera de Dalt, Mas Llagostera, Cal Contra, Cal Peret Tetes, Ca la tia Pepa, Masia Sapera, Olivera de Baix, Mas Palou, El Racó, Can Comas, Ca La Siona, Ca La Remei, Casa del Pi, Cal Cols i Cal Farriol.

Tota la informació dels habitatges es pot consultar a la pàgina web de Masies del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris