Benvinguts al Pla del Penedès!

29/03/2019 - 10:36h

Els punts d’atracció turística d’El Pla.

El Pla del Penedès és un municipi al nord de Vilafranca drenat per diversos torrents, amb un entorn paisatgístic vitivinícola amb prop de 1.300 habitants, que compta amb diversos punts d’atracció turística com l’església parroquial de Santa Magdalena, d’origen romànic, que destaca per ser una de les esglésies de Catalunya on el campanar descansa sobre el cimbori i no lateralment, i està protegida com a bé cultural d’interès local.

El Centre Agrícola i Social també forma part de la història del municipi, i és l’edifici més antic de funció social, i va ser seu del Centre Republicà Democràtic Federalista a partir de 1892. Al voltant del Pla del Penedès podem trobar una gran varietat de cellers com La Salada, Sogas Mascaró, Parató Vinícola, Jané Baques, Caves Joan Piñol Torrents, Canals Nadal, Capità Vidal i Alsina & Sardà, on es poden degustar vins i productes de la terra.

Els apassionats de la muntanya poden gaudir de les diverses rutes, que es poden fer al municipi amb bici, caminant o a cavall: Bonavista, Les Parellades, el Pujolet i la Bergadanes per acabar descansant a l’entorn de la Font de l’Esteve, lloc on moltes parelles del municipi s’han promès amor etern.

D’altra banda, durant l’any es realitzen una gran varietat d’activitats com Les Torrades, variant de la festa del Pa i la Ceba que celebraven conjuntament els habitants del Pla i de Lavit, a la zona de Creu Lavit, fins al segle XIX, com a acte de germanor entre els dos pobles.

També cal destacar la jornada ‘Benvingut a Pagès’, on es pot visitar la Granja Guirigall per veure galls i gallines de la raça Penedès, a més diverses activitats durant tot l’any com tallers de vinya, la Nit de Reis, el tast de Gastronomia Local, la festa major – que se celebra del 26 al 29 de juliol- i visites guiades per diferents indrets del municipi.

 

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris