Sant Cugat Sesgarrigues… molt més que un petit poble del Penedès

29/03/2019 - 10:31h

Amb prop d’un miler d’habitants, Sant Cugat Sesgarrigues disposa de diferents elements dignes de ser visitats. Així, cal destacar edificis històrics com ara l’església i també diverses masies, algunes de les quals són centenàries.
Com a poble del Penedès, l’entorn agrícola i la vinya, són part essencial del municipi, com demostra el fet que un gotim de raïm presideix l’escut del municipi.

A la plaça de l’Església hi podem trobar un temple parroquial del segle XII, on hi destaca una capella dedicada a Sant Adjutori que té un retaule barroc. A la mateixa plaça hi trobem Cal Pau Vidal i la Fresquera, amb una exposició sobre els orígens de la conservació dels aliments, que és la introducció a la Fresquera. Aquesta és una estança visitable situada sota terra, enmig del carrer, de planta circular irregular que està connectada a un túnel.

A Sant Cugat Sesgarrigues també trobem el conjunt d’edificis del Sindicat Agrícola Cooperatiu. Així, la Sala del Cafè era el centre d’activitats d’esbarjo, i l’Edifici el Forn es va convertir en un forn de pa cooperatiu durant la Guerra Civil i actualment acull la col·lecció local del Forn Exposició Rural.

Una de les activitats que no es poden deixar de fer és visitar el Camí del Pont. S’hi poden observar diferents espècies vegetals i animals relacionades amb l’indret propi del Torrent, ja que és un espai on s’afavoreixen els processos ecològics. Fent un passeig pel camí, podrem observar des d’àlbers, figueres, heures i ginestes fins a dragons, abellerols, salamandres o eriçons.

I una de les passejades més tradicionals de Sant Cugat és la que va a la Font del Cuscó i el seu jaciment arqueològic on s’han trobat restes d’època ibèrica i romana. La font es converteix en un excel·lent mirador de bona part de la plana del Penedès. Una vegada aquí també podem aprofitar per anar a la Cova del Pi d’en Barba, a uns 150 metres de la Font.

 

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris