La generositat de la natura amb l’acció humana al Parc dels Talls

29/03/2019 - 10:24h

El Parc dels Talls es troba al terme de Vilobí del Penedès.

És una zona amb unes característiques ambientals concretes i formada per cinc “pèlags”, cadascun amb característiques particulars.

Aquest paisatge únic és fruit de l’explotació minera que va estar lligada durant molts anys al municipi de Vilobí. “Poques vegades la natura torna amb tanta generositat i bellesa els efectes de l’acció humana”, va dir algú, molt encertadament, per descriure aquest espai.

Els “pèlags” són masses d’aigua estables que converteixen aquest indret en un espai singular, que presenta particularitats geològiques respecte al sector Penedès i destaca per la gran diversitat ornitològica de la zona, amb trenta-sis famílies diferents d’aus registrades. És per això que el Parc dels Talls forma part i està protegit pel Catàleg de Zones Humides de Catalunya.

Visitar el Parc dels Talls és, bàsicament, gaudir en primera persona de la natura. Podreu passejar, caminant, corrent o amb bicicleta, per les diferents rutes proposades.
Si sou amants de la geologia, la biologia o la història, també tindreu l’oportunitat de descobrir a fons aquest bonic paratge gràcies a una visita guiada per part d’un especialista. Les visites són grupals i s’han de programar amb antelació trucant a l’Ajuntament de Vilobí. A més, hi ha una zona de pícnic habilitada.

A les escoles s’ofereix l’activitat pedagògica “Els secrets dels Pèlags”, adreçada a alumnes d’educació primària i basada en les àrees de coneixement del medi social i natural i que posa èmfasi en els valors naturals d’aquest entorn: el geològic, ecològic i paisatgístic.

Al Parc dels Talls també podreu gaudir de l’excel·lent combinació de natura i cultura, la qual és, sens cap dubte, una experiència única i enriquidora.

Durant l’època estival, quan a tots ens agrada prendre la fresca, el “pèlag sec” es converteix en un auditori extraordinari que acull cicles de jazz i altres tipus de música en viu, així com també recitals de poesia. Tothom qui ha tingut l’oportunitat de viure qualsevol acte cultural en aquesta zona, queda admirat i us podem garantir que repeteix.

 

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris