El ‘Bressol del Penedès’ creix en atractius

29/03/2019 - 10:20h

Olèrdola mereix més d’una visita. Natura, patrimoni, història i enoturisme conviuen en un terme municipal que s’enorgulleix de ser “El bressol del Penedès”.

El conjunt monumental d’Olèrdola, gestionat pel Museu d’Arqueologia, és la principal referència d’aquesta diversa oferta turística. Però els reclams excepcionals per acostar-se fins a Olèrdola van més enllà d’aquest emblema arqueològic nacional que ens remet al passat iber, romà i medieval del nostre territori.

Rutes i activitats
L’Ajuntament organitza fins a set rutes pel patrimoni, mantenint activitats del tot consolidades com la visita al Sant Sepulcre. També es programen rutes pels pobles de Viladellops, Moja i Sant Pere Molanta, així com el recorregut per les barraques de pedra seca i per les balmes de la Vall.

Al Parc d’Olèrdola, l’Ajuntament programa fins a 21 activitats de dinamització aquest 2019. S’inclou la clàssica visita amb Guisla la remeiera (la primera, el 7 d’abril) o la gimcana “L’estrany viatger i el seu mapa”.

La Ruta dels Ibers durant l’octubre és una de les activitats de referència al Museu d’Arqueologia de Catalunya. I a Olèrdola qui ho desitgi també té opcions estimulants per a practicar el senderisme amb rutes com la Via Augusta, la dels Castells de Marca o la del Vi i Aigua. També es pot visitar cada diumenge, d’11:00 a 13:00 h, la capella de Sant Cugat de Moja.

El Pla Estratègic de Turisme d’Olèrdola, que s’elabora amb el suport de la Diputació, recull que la riquesa patrimonial és una de les fortaleses més evidents del municipi.
En donen fe els fins a 30 elements patrimonials senyalitzats turísticament per l’Ajuntament.

I és que en un mateix terme municipal s’hi acumulen fins a 5 esglésies romàniques, 2 torres medievals, 2 miŀliaris romans, el Pla dels Albats, així com dos béns culturals declarats Patrimoni de la Humanitat: les pintures rupestres i les barraques de pedra seca.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris