Les Cabanyes i la seva església del s.XI

29/03/2019 - 12:20h

El municipi de les Cabanyes compta com a principal reclam turístic amb l’església romànica de Sant Valentí. Antiga parròquia de Sant Valentí construïda al segle XI sobre unes restes romanes, amb capelles posteriors afegides a banda i banda de la nau principal. El campanar és de cadireta, refet en la part superior i la porta és a migdia, on es va habilitar el cementiri.

Hi destaquen el paviment de mosaic del segle V dC, reaprofitat d’unes estances termals de la vila i uns interessants frescos murals medievals (s. XIII i XIV) en què es representen diferents escenes del purgatori, l’infern i hagiogràfiques.

En unes excavacions arqueològiques es va descobrir part de la necròpolis medieval amb pràcticament un centenar de tombes. Entre aquestes destacava un sepulcre que va ser desmuntat pedra a pedra i traslladat on ara està exposat. Els frescos, a l’igual que el conjunt de l’església i el cementiri, estan totalment restaurats gràcies al Departament de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Properament està previst l’inici de les visites al complex de Sant Valentí incloent la reproducció de l’audiovisual de la història d’aquest conjunt històric.

Turisme al costat de casa

També et pot interessar

Comentaris