Turisme al costat de casa

La plana del Penedès amb Montserrat de fons. Foto: Maria Rosa Ferrer.
29/03/2019 - 17:36h

Les comarques de l’Alt i Baix Penedès ofereixen una infinitat de propostes per gaudir de l’entorn

No cal fer centenars -o fins i tot, milers- de quilòmetres, per fer turisme. De fet, ben a prop de casa podem trobar propostes interessantíssimes per passar un cap de setmana de somni, tot i que la gran majoria de gent no les coneix.

I és que podem conèixer al detall els carrers de Roma, Londres o Nova York, però ens perdem si ens pregunten què podem visitar a les nostres comarques.

Aquest espai que hem titulat “Turisme al costat de casa” vol intentar redreçar aquesta situació redescobrint el nostre entorn, amb un turisme de proximitat, d’aquell que popularment s’anomena ‘quilòmetre zero’.

Les visites que us proposem poden durar només unes hores, un dia o fins i tot un cap de setmana, depenent dels interessos i possibilitats de cadascú. Però totes elles mereixen la nostra atenció per convertir-nos en bons profetes de la nostra terra.

A l’Alt Penedès fem referència a les visites que es poden fer per Vilafranca gràcies a la feina de l’Oficina de Turisme i de l’empresa Gust a Terra; a Sant Sadurní amb La Fassina, els cellers o els múltiples esdeveniments que s’organitzen al municipi; a Santa Margarida i els Monjos val la pena parar atenció al CIARGA i al Castell de Penyafort i, a Gelida, al seu castell.

En aquest suplement parlem també del Parc dels Talls de Vilobí, dels diferents elements que té per visitar Les Cabanyes, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues o el Pla i fem un passeig per la Via Augusta de la mà del Consorci de Promoció Turística.

A més a més, també hi ha racons plens d’interès a Subirats, Sant Quintí de Mediona, Castellet, Torrelavit, Pacs, Castellví o el Museu Arqueològic d’Olèrdola. I esdeveniments interessants com els que s’organitzen a Sant Llorenç d’Hortons, Avinyonet, Santa Fe o Subirats.

A banda, també parlem de l’emocionant parc de Les Deus Aventura a Sant Quintí, les propostes del món del vi i del formatge de Xerigots, la Carretera del Vi o com de fàcil pot ser conèixer el Penedès en burricleta o també de mans de l’empresa Via Penedès.

Al Baix Penedès val la pena mencionar tot el que es pot fer al Vendrell, les interessants propostes del Museu Pau Casals de Sant Salvador, la Fira Modernista de l’Arboç o el Calafell Aventura, un nou centre d’oci i diversió per a tothom.

I si a algú li ve de gust fer l’experiència encara més completa i dormir fora de casa, a l’associació Masies del Penedès ofereixen un recull d’allotjaments rurals a l’Alt i Baix Penedès adaptats a totes les necessitats i pressupostos.

Esperem que gaudiu d’aquest espai i, sobretot, de les propostes que us presentem. Perquè el Penedès… val molt la pena!

També et pot interessar

Comentaris