El Purgatori, l’harmonia de sopar sota el campanar de Santa Maria

Restaurant El Purgatori | 3d8
28/03/2019 - 11:43h

Terrassa en un espai immillorable en ple centre de Vilafranca. Bon menjar, bona beguda i bon tracte.

Aquests serien els elements essencials d’un àpat al restaurant El Purgatori, ideal també per passar-hi una nit íntima, romàntica, i gaudir de la seva calidesa quan no fa tanta calor. És un local amb harmonia, on no s’ha d’anar amb presses perquè l’important no és només arribar a la meta, sinó també el camí.

El Purgatori ha complert 35 anys i sempre ha estat sota la mateixa direcció, ja que Martí Escofet n’és el propietari des del primer dia. I l’estima, també, des del primer dia. Pel seu local han passat generacions de vilafranquins, penedesencs, i també algun foraster. Els primers anys, El Purgatori va ser la primera formatgeria que hi havia al Penedès i al Garraf. Un local ben diferent i atrevit en una època en què no hi havia tanta varietat.

 

I ara, des de ja fa un temps, no només s’hi pot sopar a base de plats freds sinó que han incorporat alguns dels plats que es podien tastar al restaurant la Sagristia, ampliant, així, l’oferta en una petita carta annexa.

A banda, doncs, dels formatges, embotits, patés, tàrtars, o pop a feira del Purgatori s’hi poden degustar croquetes artesanes, xips de carxofa amb pernil ibèric, braves amb salsa del sagristà (única i diferent) i timbal de quinoa amb crema d’espàrrecs.

I qui vulgui anar al Purgatori a menjar una bona hamburguesa també ho podrà fer. S’han incorporat a la carta la Tres de deu amb folre i manilles (180 grams de vedella, formatge brie, bacó, mesclum, ceba confitada i guacamole), la Recatada (180 grams de vedella, formatge cheddar, ruca i cremós de bolets), l’anomenada Et portem a l’Hort (segons temporada) i la Camí al cel (180 grams de vedella, foie fresc, ceba carameŀlitzada, ruca i reducció de ratafia).

 

Malgrat tot, a banda d’aquestes noves opcions continuen oferint els plats de sempre, com ara la fondue de Clarines, el foie semicuit amb reducció de mel i la pasta fresca farcida de pera i trufa, gorgonzola i nous o foie. Es mantenen també els diferents assortiments d’amanides, embotits, patés i formatges que han caracteritzat durant aquests 35 anys El Purgatori i que són la seva ànima. I ara, a més, estan preparant nous plats de cara a l’estiu com els espàrrecs amb salsa de fruits vermells o les mini hamburgueses morunes.
Per beure, com sempre, vins i caves, sobretot del Penedès. Una recomanació: el cava Escofet Rosell 1731 i els vins Tres Peus al Gat i Espantaocells. Finalment, cal destacar també que el local disposa d’una sala privada per a unes 20 persones, ideal per fer-hi sopars de grups o d’empresa.

 

El Purgatori

Comentaris