La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana a Cunit

27/03/2019 - 20:31h
Amb la col·laboració de la Policia Local, hi ha hagut un detingut, de 36 anys.

La Guàrdia Civil de Tarragona, amb la col·laboració amb la Policia Local de Cunit, ha desmantellat una plantació de marihuana composta per 230 plantes de l’interior d’un habitatge al terme municipal de Cunit.Durant l’operatiu policial ha estat detinguda la persona responsable d’aquesta plantació, per la comissió d’un delicte de tràfic de de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació del fluid elèctric.
La investigació va començar a finals del mes de gener, gràcies a la col·laboració ciutadana, que aportava informació d’un habitatge independent en la qual es podria estar cultivant marihuana. Arran d’aquesta informació, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit van establir nombrosos dispositius a fi de verificar aquesta informació i, si escau localitzar i desmantellar la plantació clandestina i identificar al seu responsable.
Aquests dispositius van resultar positius quan va ser localitzada un habitatge amb diversos elements en el seu exterior, com condicionadors i extractors d’aire industrials que, unit als informes practicats per tècnics de l’empresa subministradora d’energia elèctrica i la forta olor a marihuana, denotava que en l’interior de la mateixa podria existir una plantació cannàbica clandestina.

L’habitatge no era una residència habitual, sent els propietaris un matrimoni amb residència a Barcelona, ​​però un fill de la parella es desplaçava contínuament des de Barcelona fins a Cunit amb l’objecte de mantenir la plantació activa i en òptimes condicions de producció, sent detectat en nombroses ocasions carregant terra de cultiu i desfent-se de les restes de poda de les plantes.
Per aquest motiu durant el matí de divendres passat, dia 22 de març, es va establir un dispositiu policial per explotar la informació aconseguida en la investigació, una vegada obtingut el corresponent manament d’entrada i registre de l’autoritat judicial.
L’operatiu ha permès desmantellar una plantació tipus “Indoor” amb 230 plantes de marihuana, 2 rifles d’aire comprimit sense documentació, munició de 9 mm. parabellum, 2 bàscules de precisió i material per al cultiu i elaboració de la substància.

Al detingut, un home de 36 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, ​​se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric. Segons ha trascendit aquest dimecres, un cop va prestar declaració en dependències policials va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris