Els sindicats anuncien una vaga indefinida a Codorníu a partir del 8 d’abril

Avatar
27/03/2019 - 10:59h

Les protestes tenen com a objectiu desbloquejar la negociació de l’ERO que afectarà 79 treballadors del grup.

Comissions Obreres (CCOO) ha posat sobre la taula un calendari “d’intenses mobilitzacions” per protestar contra el “posicionament immobilista” de la direcció de Codorníu en relació a l’ERO que van anunciar fa 15 dies. Durant l’assemblea de delegats en què es van plantejar les mobilitzacions, també es va anunciar que clouran amb una convocatòria de vaga indefinida a partir del pròxim dia 8 d’abril.

El calendari de protestes s’ha establert aquest dimarts, i està previst que comencin aquest mateix dimecres. L’objectiu de les mobilitzacions és, segons han explicat des de CCOO, “desbloquejar la negociació amb l’empresa” i s’han convocat “per la poca predisposició mostrada per la direcció de Codorniu per abordar una negociació que permeti avançar en la consecució d’un acord en el marc de la negociació de l’ERO”.

PUBLICITAT

En aquestes mobilitzacions es contempla la convocatòria d’una jornada de vaga per dimecres que ve, dia 3 d’abril, així com la convocatòria de vaga indefinida a partir del pròxim dia 8 d’abril. Aquestes dues convocatòries de vaga es registraran aquest dimecres al matí al Departament de Treball.

Les principals reivindicacions de CCOO són, d’una banda, la negociació amb caràcter urgent de les mesures plantejades a l’ERO presentat per la direcció de l’empresa, amb la finalitat de concloure el període de consultes amb un acord on s’esmorteeixi l’impacte traumàtic de les extincions de contractes plantejades. I d’altra banda la consecució d’un pla industrial que garanteixi la viabilitat de l’empresa, per la qual cosa exigim la creació d’una comissió de treball formada per la representació dels treballadors i la direcció que permeti abordar l’elaboració d’aquest pla industrial amb garanties de futur per a la companyia i la seva plantilla.

També et pot interessar

Comentaris