Salvador Ferré documenta tot el fet casteller a la Bisbal del Penedès

20/03/2019 - 17:53h
Dissabte es va presentar ‘La llibreta del Roig. Annals del fet casteller a la Bisbal del Penedès’.

El llibre escrit pel bisbalenc Salvador Ferré Miró, conegut com el ‘Roig’ perquè al seu avi també li deien pel color del cabell.
Ferré ha comentat al 3d8 que l’obra continua d’alguna manera la publicació ‘El fet casteller a la Bisbal’ que ell mateix va escriure amb la seva dona, Assumpció López, el 1992. Des d’aleshores, lògicament ha incorporat totes les diades castellers a la Bisbal i, per exemple, la trajectòria de la colla local dels Bous que aquest any enceten la cinquena temporada. El llibre inclou la primera actuació al poble de la qual es té referència, de l’any 1877, fins les de l’any passat. S’hi poden trobar totes les diades, les colles que hi han participat, els castells assolits i els caps de colla de cada entitat, “perquè el cap de colla ha estat sempre una figura mítica”, diu l’autor, que també esmenta les seves fonts d’informació de referència.

‘La llibreta del Roig. Annals del fet casteller a la Bisbal del Penedès’ l’ha editat l’Ajuntament bisbalenc i es ven a 5€ al CMC. Salvador Ferré comenta, finalment, que l’apassionen els castells des que era petit, quan el seu avi -Salvador Miró, ‘el Roig’- el duia a veure castells; i diu que el seu ‘pare casteller’ era Jan de cal Jan, del mateix poble.

També et pot interessar

Comentaris