El 12 i 13 d’abril torna a Vilafranca el Festival Àtica Penedès

Avatar
20/03/2019 - 12:38h

Aquesta setmana s’ha presentat la tercera edició del Festival Àtica Penedès, un certamen que va néixer el 2017 a Vilafranca

La filosofia del festival es acostar espectacles professionals de petit format, nacionals i internacionals a racons quotidians de la capital penedesenca com menjadors, terrasses o patis, convertint-los en teatre per un dia. El creixement del festival en tres anys mostra l’exitosa fórmula que han ideat els organitzadors d’un festival que va iniciar l’any 2017 amb un total de 120 persones de públic, que l’any passat va augmentar fins als 270 i que enguany n’espera acollir-ne fins a 380 persones.

PUBLICITAT

La singularitat d’aquest festival, que se celebrarà els propers 12 i 13 d’abril, parteix de la base que el públic no sap ni el barri, ni les cases de Vilafranca on veurà els espectacles, un secret que només es comunica als interessats via correu electrònic el dia abans. A l’hora d’adquirir les entrades via internet, a través de l’adreça www.aticafestival.cat i al preu de 20 euros per entrada, les persones hauran d’escollir un dels dos dies i seran convocats perquè una guia porti el seu grup, que enguany serà de 50 persones cadascun per fer la ruta escènica. Es crearan tres grups diferents que iniciaran la ruta (20h) en tres espais diferents però que es trobaran al final del recorregut (22.30h) on artistes, públic i professionals del sector podran gaudir del darrer espectacle. En aquest espai, batejat amb el nom d’Espai Àtica, el públic es trobarà una zona a l’aire lliure amb foodtrucks i Dj per poder sopar.

PUBLICITAT

Els espectacles que formen el festival d’enguany seran el duo donès Brunette bros amb Radioponie, clown i música es fusionen en una expressió artística; Las Lloronas és una companyia barcelonina que portarà el seu humor negre; Tercio Incluso amb “Memòria dels objectes”, teatre objecte, íntim i proper; i Loperbufa, una companyia penedesenca que presenta “L’últim anhel d’aire” amb teatre musicat. El darrer espectacle que veuran les 150 persones cada dia serà el de Mauro Paganini, un esquetx de teatre de titelles acompanyat de l’actuació del Dj MQDBDP.
El Festival Àtica està organitzat per Tàndem Produccions que formen Xavi Cabré, Roger Rius i Bruno Valls amb la col·laboració de Neus Ballbé, Lídia Albiñana, Mariona Rios, Ester Badell, Julieta Gascón i Marc Àvila.

A la foto, Bruno Valls, l’ànima del festival.

També et pot interessar

Comentaris