Els Xicots de Vilafranca tornaran a apostar pels castells de 9

20/03/2019 - 12:31h

Els Xicots de Vilafranca han presentat una temporada amb Gabi Molero com a cap de colla i Xavi Llenas a la presidència. La colla té ganes de tornar a fer castells de 9.

Molero assegura que espera que els castells de 8 “arribin ben d’hora, si pot ser per la diada d’inici de temporada, el 26 d’abril, millor. Crec que enguany veurem castells grans dels Xicots”. La primera actuació important dels Xicots serà al juliol a la festa major de la Granada.

El cap de colla assegura que els assajos que porten fins ara estan sent molt productius, sobretot pel que fa a la canalla ja que han de fer molts canvis al pom de dalt, i també alguns al tronc.

Pel que fa al nombre d’actuacions, enguany els Xicots en tenen 29, deu menys que l’any passat i a més també ha avançat que reformularà els assaigs de dilluns ja que volen potenciar els dimecres i divendres i, per tant, no descarten només assajar dos dilluns al mes o que es converteixin en una escola de castells. I cada mes tindran un cap de setmana sense actuació.

Del calendari, en destaquen tres actuacions a Sitges (Sant Bartomeu, Santa Tecla i Diada de la Jove), l’organització de Màrtirs Street, Castelldefels, l’aniversari dels Xics de Granollers i les ja habituals de Vilafranca, a banda de la ja comentada a la festa major de la Granada.

Pel que fa a l’àmbit social, Xavi Llenas va destacar que el seu objectiu és “revitalitzar la colla i créixer en massa social”. Llenas va fer referència al punt diferencial que tenen els Xicots ja que, segons ell, “som de les poques colles que optimitzem tant la gent que fem castells de 9 amb menys camises que la resta de les colles. No és que ens agradi, però ens fa especials”. Per això han creat els hashtags #somúnics” i #somúniques”, que forma part d’una campanya sobretot interna però que a l’agost potenciaran també de cara a l’exterior.

A més, obriran un debat intern sobre llenguatge inclusiu en què fins i tot es podrien arribar a replantejar el nom de la colla, després d’haver tingut una cap de colla, una presidenta, caps de canalla dones i ara també, per primer cop, una cap de pinyes dona.

Noves àrees
Per tal de dinamitzar la colla, des de la junta s’han creat dues àrees noves. La primera és l’anomenada ‘Àrea Cal Noi-Noi’, que consistirà en un grup de gent que repensarà i redefinirà el local social per tal que es converteixi en un punt d’atracció i de referència a Vilafranca.

La segona és l’Àrea d’Acollida’ per tal que hi hagi un protocol d’acollida per cada membre nou que s’interessi per formar part de l’entitat. Ara mateix hi ha sobre 200 persones apuntades a la colla, però durant els assaigs són al voltant de 70 o 80, xifra que volen incrementar.

A més també començarà a caminar un Consell Assessor que es trobarà un o dos cops l’any, format per expresidents i excaps de colla, i es revitalitzarà l’Associació Amics dels Xicots.
Una altra novetat d’enguany serà la presentació a la tardor d’un documental sobre la colla, que es finançarà parcialment amb micromecenatge, i que va a càrrec de Ramon Tort i Raimon Benach.

També et pot interessar

Comentaris