Càritas posa en marxa una empresa d’inserció laboral

07/03/2019 - 18:27h

Després de poc més d’un any d’iniciar les seves primeres passes, fa uns dies Càritas va presentar la seva empresa d’inserció laboral: Brins d’Oportunitats.

Segons el president de l’entitat, Ramon Carbonell, Brins va néixer a final del 2017 com a resposta a una necessitat real dels seus usuaris, ja que es troben amb moltes dificultats per trobar feina o la que troben és en condicions de treball precari.

Per aquest motiu, des de Càritas es va creure que hi havia la necessitat d’acompanyar aquestes persones en processos que els ofereixin eines que les ajudin a poder accedir al mercat laboral i a millorar la seva situació de fragilitat a través d’un programa de formació i inserció laboral. “És una empresa amb mentalitat 100% Càritas” ha afirmat Carbonell.

Davant d’aquesta realitat que s’anava repetint els darrers anys i després d’un estudi sobre la viabilitat de l’empresa d’Inserció, el 2018 Brins d’Oportunitats va començar a funcionar com una aposta de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat per l’economia social i solidària.

En aquest any de funcionament, al voltant de 25 clients han confiat en Brins d’Oportunitats, cosa que ha generat més de 3.500 hores de serveis, en àmbits com la neteja d’equipaments, d’oficines i de domicilis, petits transports i logística, buidatge de locals, acompanyament de persones grans o petits arranjaments en domicilis.

{googleads center}

Aquesta activitat ha permès oferir un contracte d’inserció amb condicions laborals dignes a 8 persones, que han estat acompanyades no només a nivell laboral, sinó també a nivell formatiu i en el seu procés d’adquisició d’hàbits i competències laborals que els han de permetre poder accedir al mercat laboral ordinari al final del procés.

Segons Carbonell, és important saber que l’empresa d’inserció de Càritas no vol trepitjar la feina d’altres empreses similars sinó que el que farà és intentar treballar en xarxa perquè totes tenen el mateix objectiu, que és donar feina a les persones més vulnerables.

Finalment, com a perspectives de futur, des de l’empresa existeix la intenció de continuar explorant noves àrees d’activitat, que permetin, d’una manera sostenible, poder augmentar l’activitat de l’empresa d’Inserció i per tant el nombre de persones que puguin beneficiar-se d’aquests contractes d’Inserció.
Cal conscienciar les empreses de la seva responsabilitat social i demanar a les administracions que, a través de les clàusules socials en les seves contractacions, fomentin la col·laboració entre les empreses ordinàries i les empreses d’Inserció, ja que en la recta final dels seus processos, els treballadors d’inserció necessiten poder accedir al mercat laboral ordinari. Del que es tracta, en definitiva, és d’oferir petits brins d’esperança.

També et pot interessar

Comentaris