Els Armats del Vendrell fan explícit que acceptaran dones

07/03/2019 - 13:06h

El col·lectiu ha incorporat als seus estatuts la possibilitat que l’entitat incorpori dones.
El grup municipal Som Poble va criticar el mes de novembre passat que aquesta entitat, així com la Comissió de Reis, no permetia la incorporació de dones. Des dels Armats es va negar aquesta circumstància, amb l’argument que no hi havia hagut mai cap dona que volgués entrar al grup i que, per tant, mai no se n’havia rebutjat cap. Amb tot, el president dels Armats, Josep Bargalló, ja va dir també que hi havia hagut dones que portaven l’estandard de la colla en trobades anuals i ara ha estat l’assemblea general dels Armats del Vendrell qui ha aprovat recentment, de manera explícita, incorporar als estatuts l’acceptació de la presència femenina al cos.

En declaracions a RTV El Vendrell, Josep Bargalló ha avançat que ja hi ha dues peticions de dones interessades en incorporar-se als Armats vendrellencs. Aquestes han estat incloses a la llista d’espera que té l’entitat per tal de formar-ne part. Actualment, els Armats del Vendrell tenen 36 armats i una cinquantena de portants.

Recordem que, a banda de les crítiques de Som Poble, al municipi del Vendrell també va destacar l’any passat l’aprovació d’una moció al ple de l’Ajuntament en la qual es vetava la presència del Ball de Diables de l’Arboç a la població perquè, segons va denunciar l’Assemblea Feminista La Ruda, no permeten l’entrada de dones al grup. Aquest va negar que mai hagi rebutjat una dona per formar-ne part.

També et pot interessar

Comentaris