Els Xicots de Vilafranca homenatgen la penedesenca Vicenta Layunta

05/03/2019 - 12:32h

Els Xicots de Vilafranca celebraran diumenge el cinquè homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes amb l’homenatge a la penedesenca Vicenta Layunta.

L’acte es farà a Cal Noi-Noi i començarà a les 11h amb una xerrada a càrrec de Maite Tudela, de la Fundación Salud y Comunidad. Seguidament, representants dels Xicots i l’Ajuntament de Vilafranca procediran a l’entrega del premi a Vicenta Layunta. I a les 13h, a la plaça Milà i Fontanals, s’alçaran castells de dones per part dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona.

L’homenatge Heroïnes Anònimes és una iniciativa dels Xicots de Vilafranca amb l’objectiu de dedicar una jornada de reconeixement a la presència de la dona en el món casteller, i alhora a les persones i iniciatives en favor de l’equitat i la igualtat de drets.

Vicenta Layunta i Sellés va néixer a Olèrdola el 8 d’octubre de 1937. Casada a Vilafranca i amb cinc fills, el fet que un dels seus fills caigués en el món de les drogues, la porta a crear l’Associació de Familiars de Toxicòmans del Penedès el 1988, i a fer-se voluntària per ajudar les famílies de persones amb drogoaddiccions.

Aficionada als cavalls i a les motos, l’any 2005 va rebre a Vilafranca la menció com a motera més antiga per part del Motoclub Rosas de Saragossa.

I al 2008, es va presentar a les eleccions generals com a candidata pel Partit dels Pensionistes en Acció.

També et pot interessar

Comentaris