La Crida Nacional es presentarà el dia 15 a Vilafranca

05/03/2019 - 11:17h

La Crida Nacional per la República es presentarà de manera pública divendres dia 15 de març a les 20h al teatre Cal Bolet de Vilafranca.

Serà en un acte que presentarà el diputat vilafranquí i portaveu de JxC Eduard Pujol, l’exconsellera de Salut del PSC Marina Geli i l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas.

Segons han informat aquesta setmana, en el transcurs de l’acte del dia 15 anunciaran la data de l’assemblea oberta per constituir formalment la Crida a la comarca ja que, segons ha explicat el seu portaveu, Jaume Marfany, La Crida ara “està naixent, es va crear al gener i s’està extenent territorialment per totes les comarques per tal d’aconseguir la república catalana sempre amb mitjans pacífics i democràtics”. Segons el portaveu, serà en l’assemblea comarcal on es decidirà “les primeres feines a fer”.

Marfany ha manifestat que, un cop s’aconsegueixi la república, “La Crida desapareixerà”. El que vol ser aquest moviment polític, segons Marfany, és vertebrar aquest instrument polític a partir de la pluralitat ideològica i els valors de la llibertat, el benestar, la prosperitat, l’equitat, la justícia, la solidaritat, la sostenibilitat, la igualtat, la cultura, l’educació, el coneixement, la transparència, la participació i el compromís cívic.

Finalment des de l’entitat s’ha explicat que La Crida Nacional no descarta presentar-se a eleccions, si els seus socis ho voten, però amb la idea d’agrupar tot l’independentisme, no pas de competir-hi. Ara mateix a les reunions més habituals de la Crida a la comarca hi participen una vintena de persones, però l’acte de divendres dia 15 i l’assemblea de les properes setmanes té també com a objectiu concretar quantes persones de la comarca hi ha associades.

També et pot interessar

Comentaris