El grup Codorníu Raventós demana a la DO Catalunya que estudiï incloure escumosos

01/03/2019 - 11:54h

El grup vinícola Codorníu Raventós ha demanat a la DO Catalunya que permeti que s’inscriguin vins escumosos a la seva empara. El grup -que des de fa uns mesos té com a accionista majoritari el fons d’inversió Carlyle- ha sol·licitat aquesta modificació per poder inscriure a la DO un nou escumós que vol elaborar amb raïm d’unes vinyes que no s’ajusten a la normativa de producció d’escumosos establerta per la DO Cava, i que sortirien al mercat sota la marca Parxet.

En declaracions fetes al diari Ara, Xavier Pié, president de la DO Catalunya, assegura que veuria amb bons ulls la creació d’una nova normativa per als vins escumosos dins la denominació nacional, i apunta que ja ha traslladat als 12 vocals que hi ha en el Consell Regulador la proposta del Grup Codorníu Raventós. La nova normativa hauria de ser similar a la que regeix l’elaboració de vins escumosos en altres denominacions (Cava o Penedès, per exemple), i incloure premisses sobre quines varietats es podrien fer servir per elaborar escumosos amb DO Catalunya, si haurien de ser conreades de forma ecològica, quina podria ser la procedència del raïm o quants mesos de criança hauria de tenir cada producte.

Segons l’ARA, la creació de la normativa que permeti elaborar vins dins la DO nacional no seria una cosa de dos dies. Una vegada l’informe tècnic estigui elaborat (i en cas que sigui favorable a la creació del plec de condicions) l’hauria d’aprovar el Consell Regulador de la denominació, i després la Generalitat, el govern espanyol i la Unió Europea.

Si finalment la DO Catalunya decideix donar empara als escumosos dins la denominació, s’ampliaria encara més la possibilitat dels cellers de registrar aquest tipus de vins en diverses DO. Actualment ja es poden elaborar vins escumosos a la DO Cava i a la DO Penedès, que fa quatre anys va crear els anomenats Clàssics Penedès, i que ja usen 14 cellers per etiquetar els seus escumosos.

La petició del Grup Raventós Codorníu arriba només unes setmanes després que Corpinnat va anunciar la sortida dels seus cellers de la DO Cava, tot i que des del grup vinícola amb seu a Sant Sadurní ja han anunciat que no tenen intenció d’abandonar la DO.

També et pot interessar

Comentaris