Cuina tradicional catalana a “La Bóta del Racó Vilafranca”

27/02/2019 - 19:01h

Des del mes d’agost passat, Tomàs Guirao ha agafat la direcció del restaurant la Bóta del Racó a Vilafranca del Penedès, prenent el relleu dels antics propietaris i fundadors d’aquest tradicional establiment vilafranquí i renovant el personal de l’establiment.

La trajectòria professional d’en Guirao és reconeguda en el món de la restauració, començant als fogons de ben jove, amb tan sols 14 anys al restaurant Cal Tof de Calafell platja i amb 17 anys les seves inquietuds, el van portar fins al restaurant Petit Priorat de Banyeres on s’hi va estar gairebé 10 anys.

Destaca d’en Tomàs la seva passió per la cuina, que ha sabut compaginar amb la seva formació acadèmica especialitzant-se en cuina creativa, mediterrània i en rebosteria.
Segueix la seva trajectòria a la cuina del restaurant Stil d’El Vendrell, El Restaurant Verema de l’Arboç i Coma-ruga que l’han dut fins al mes d’agost passat quan va decidir iniciar un nou rumb professional, ara amb la nova faceta d’emprenedor i prenent la direcció del Restaurant La Bóta del Racó, un espai clàssic i conegut per la població de Vilafranca del Penedès.

El Restaurant “La Bóta del Racó Vilafranca” que és d’aquesta manera tal i com s’anomenarà a partir d’ara, va ser fundat l’any 1982 i ha estat sempre especialitzat en la tradicional cuina catalana. En Tomàs vol mantenir-hi el seu esperit tradicional, de cuina “xup-xup”, sense deixar-ne de banda la seva pinzellada de creativitat.
Així doncs, a la seva nova carta hi trobarem els Popets amb suc, les Costelles de xai, els Caragols amb conill, el brou recepta de l’àvia que cada dia de bon matí cou als fogons de La Bóta del Racó Vilafranca.

Cada dia, podrem gaudir dels seus arrossos inclosos en el menú del dia. Un arròs diferent cada dia de la setmana, hi destaca l’arròs de marisc, el de llamàntol i l’arròs negre. El preu del menú diari és de 12,50€.

En Guirao també ha creat el “Menú Arrossos” que s’inclou a la carta, una oferta ben singular que s’inicia amb un pica-pica i una selecció d’arrossos amb ingredients ben variats i equilibrats, i que l’ha convertit en un reclam dels clients de la Bóta del Racó.

En Guirao és un xef amb una gran creativitat, incansable, amb ganes d’investigar a la cuina i sorprendre als seus clients, ofereix una carta d’arrossos ben variada i diversa cada setmana.

També ofereix l’alternativa de poder-se emportar a casa tant els arrossos com plats de la carta.

Al vespre en Tomàs ens ofereix la possibilitat de “tapejar” per 17€ (mínim dues persones) unes braves, gambes a l’allet, raves de calamar arrebossades, bunyols de bacallà, croquetes d’ibèric, tot fet a casa.

Les postres són cent per cent casolanes: el brownie, el coulant de xocolata, flams de gustos variats, crema catalana, etcètera.

Per acabar, cal destacar que La Bóta del Racó Vilafranca ofereix esmorzars de forquilla i està obert cada dia de dilluns a dissabte i també els diumenges que són festius com la Fira del Gall, Nadal, Setmana Santa, Sant Joan… etcètera. També obre els diumenges i festius per a grups a partir de 15 persones, prèvia reserva.

 

La bóta del racó

Comentaris