El Cigró d’Or, una oferta gastronòmica consolidada

Avatar
24/01/2019 - 12:35h

Des del 2 de juliol de 2002, Oriol Llavina és al capdavant del restaurant El Cigró d’Or.


El cuiner penedesenc va tenir el seu restaurant a Gelida, el seu poble, durant una dècada i posteriorment es va establir a Vilafranca.
Actualment, El Cigró d’Or s’ubica en un lloc molt emblemàtic, l’altell del Mercat de la Carn de la capital de l’Alt Penedès, situat al bell mig de la població, a la zona del barri gòtic.

L’edifici on conviu el restaurant és una construcció catalogada i que data del segle XIX, i va ser dissenyada pel reconegut arquitecte Adrià Casademunt i Vidal.
El Cigró d’Or s’ha de considerar dins un espai càlid i tranquil, on es pot gaudir de la bona cuina.

L’edifici, inaugurat el 1882, en principi es dedicava exclusivament a la venda de carn, l’espai va viure una extensa renovació i va tornar a obrir portes l’abril del 2008, amb El Cigró d’Or oferint-hi la seva cuina.

El xef Oriol Llavina encén diàriament els fogons a la vista de tothom, de manera ben oberta.

Ofereix una àmplia oferta de cuina catalana posada al dia, on sobresurt la qualitat, amb vocació pels productes de proximitat i de temporada i que beu del Penedès, no només pel que fa als vins, sinó també a través dels seus plats.

Els productes protagonistes de la seva carta provenen del mateix mercat que té a sota, de la platja de Vilanova, de la plana del Penedès, de les muntanyes d’Ordal i del secà de l’Anoia.

El Cigró d’Or és fidel al Penedès
Podríem assegurar que Llavina aposta per una oferta que va més enllà de la cuina.

En aquesta vinculació a la terra, Llavina va ser nomenat ambaixador de la Ruta del Xató l’any 2010, responsabilitat que comparteix amb xefs destacats com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Fermí Puig.

Obert tots els dies
De dilluns a divendres al migdia, ofereix un menú de 15€, amb tres primers, tres segons i tres postres, considerat un menú diari seductor i senzill.

També, el mateixos dies, un menú degustació de 30€ -i els dissabtes i diumenges a 35€-, amb un aperitiu, quatre plats (cinc el cap de setmana) i un postre, tot arrodonit amb l’expressió del seu segell, la confiança en el producte de proximitat, el respecte per la cuina catalana, i tanmateix, la innovació als fogons que els caracteritza.

Els dissabte i diumenge al migdia i divendres i dissabte a la nit també s’ofereix una extensa carta que mescla el peix com el llom de bacallà, rap amb musclos amb pernil, calamar a la brasa amb la carn, espatlla de xai, filet de vedella, magret d’ànec.

El Cigró d’Or

També et pot interessar

Comentaris