Polèmica a Calafell per la mort a trets d’un Rottweiler a mans de la policia

14/01/2019 - 19:38h

La mort a trets d’un gos de la raça rottweiler, divendres passat per part d’un agent de la Policia Local de Calafell al carrer Empúries de la urbanització Les Brises, arribarà als jutjats.

El partit animalista PACMA, organitzador d’una concentració de protesta aquest dissabte passat i que va agrupar un centenar de persones, ha decidit denunciar l’Ajuntament de Calafell pel cas i, a més, exigirà responsabilitats a l’administració per la mort de l’animal.

En defensa pròpia, segons el consistori

D’acord amb la versió apuntada per l’Ajuntament de Calafell, que també ha decidit acudir a la justícia per denunciar els propietaris de l’animal, un policia local va veure’s obligat a matar el gos perquè, segons la versió municipal, se li va dirigir corrent en actitud desafiant quan la policia havia acudit al carrer on hi havia l’animal sol, deslligat, sense morrió i a partir d’una trucada veïnal alertant de la situació. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, defensa la decisió del policia local que va veure’s greument amenaçat, però veïns de la zona afirmen que, de fet, l’animal no havia atacat mai ningú i que tampoc va tenir temps d’intimidar l’agent.

Des del PACMA s’apunta que el gos era “pacífic i submís” i troben l’acció del policia que va abatre’l de “desproporcionada”.

Mentrestant, l’Ajuntament de Calafell ja ha remès les diligències d’aquest incident als jutjats, diu que el gos va ser mort a trets “en defensa pròpia i com a últim recurs” per part del policia local, i també ha decidit denunciar els propietaris de l’animal, que haurien reconegut aquesta propietat fa un temps, però que ara se’n desentenen. Segons l’Ajuntament, el gos no estava degudament censat, no tenia xip, ni assegurança ni morrió, i no era la primera vegada que sortia de la finca on residia per córrer per la via pública.

I, d’acord amb testimonis presencials citats pel consistori, el gos volia mossegar el policia en una cama i el va arribar a perseguir tot i que l’agent va intentar protegir-se darrera el cotxe patrulla en el qual va arribar a l’indret amb un company que ni va tenir temps de baixar-ne.

També et pot interessar

Comentaris