“El Taller” celebra l’any… i continua la il·lusió!

14/01/2019 - 19:10h

Ara fa un any que l’establiment ‘El Taller’ de Vilafranca del Penedès, ubicat prop de la Plaça de l’Estació – al carrer de Misser Rufet, n. 3 -, va iniciar un camí que a hores d’ara continua sent molt il·lusionant, tant per als seus creadors com per als seus clients.
Perquè aquesta botiga, a més de vendre un tipus de producte molt concret i representatiu, és un espai ideat per generar amistat, satisfacció i coneixement. I, en aquest sentit, és tan present com ara fa un any la voluntat per obrir nous camins i emprendre reptes. Les iniciatives dutes a terme durant el darrer exercici per donar vida al projecte més enllà d’allò convencional – el gust per crear col·leccions junt amb artesans d’altres disciplines i mostrar-les; l’organització de tallers temàtics o l’aposta per oferir artesania d’importació i solidària – han gaudit d’acceptació i reconeixement per part d’un públic que, tot i que busca un preu assequible, exigeix un determinat valor afegit a l’hora d’efectuar les seves compres.

En concret, a les iniciatives ja existents s’hi ha afegit una extensa i completa exposició de les diferents varietats de bols tibetans que estarà destinada a terapeutes, músics i usuaris, experts o no, en general. Es tracta d’un espai que neix de la bona relació amb especialistes en el tema i també amb els importadors del producte.

A “El Taller” hi conflueixen dos espais: “El Racó dels Minerals” i “Fotografia en fusta”. El projecte és el fruit d’anys de recorregut, tant pel que fa als minerals com pel que fa a la fotografia. El primer, ampli i enriquidor, acompanya a la persona tant en forma de joies per a ús personal com en forma de peces per a la llar i aporta amb la seva bellesa propietats beneficioses per al cos i l’esperit. I el segon, visual i imaginatiu, convida la gent que ho desitgi a tocar les fotografies impreses i, així, comprovar que la seva impressió s’ha fet directament damunt la fusta, l’alumini o el vidre, tot descartant que es tracti de vinil enganxat i, per tant, constatant que és un treball que requereix elaborar les fotografies d’una a una, a partir de les creacions dels clients. Una part important d’aquesta experiència ha estat atresorada com a conseqüència dels anys que fa que els seus promotors es desplacen pel territori, formant part de fires i mercats de marcat caire artesanal.

A l’espai anomenat “Racó dels Minerals” es convida al visitant a fer un passeig pel món dels minerals i també dels cristalls. Un passeig que els responsables de “El Taller” animen a assaborir des de diferents perspectives: des de la d’actuar simplement com a observadors de la bellesa que ens poden arribar a transmetre cadascun dels exposats a la botiga fins a investigar en la seva composició, color, lluentor, forma, textura, duresa, densitat…I aquest esperit ha propiciat la posada en escena de diferents col·leccions.

Així mateix, a la botiga s’hi poden trobar minerals sense treballar o en brut, pedres rodades, geodes, llums de minerals…O bé bijuteria, penjolls, anells, braçalets…També artesania solidària del Tibet, Nepal i l’Índia…i articles de decoració per a la llar. De fet, es pot aprofundir en el concepte adquirint-hi llibres especialitzats. Es segueix també amb l’objectiu d’oferir un espai on experimentar i descobrir noves propostes i, per tant, tal i com s’ha fet fins ara, es continuarà donant entrada a terapeutes i artesans que així ho desitgin perquè puguin proporcionar detalls sobre las tasca que fan o bé els productes que elaboren en format de xerrades o tallers.

A l’apartat de “Fotografia en Fusta”, dedicat a la impressió directament en suports rígids, podem trobar un ampli ventall de diferents formats com poden ser fusta, alumini, vidre, rajola… així com en mides i idees per tal que les fotografies captades pels mateixos visitants puguin ser plasmades en uns suports molt dignes i, a la vegada, innovadors.
Aquest és, doncs, el projecte de “El Taller”. Des d’on es convida tothom a experimentar, però també a descobrir.

EL TALLER
c/ de Mísser Rufet, 3
Vilafranca del Penedès
Tel. 93 832 64 83
mingo@fotografiaenfusta.cat
www.fotografiaenfusta.cat

També et pot interessar

Comentaris