El Consell d’Alcaldes vol soŀlicitar un nou FEDER sobre energies renovables

03/10/2018 - 15:03h
El passat 27 de setembre es va celebrar sessió ordinària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, amb la incorporació de Miquel Vallès, nou alcalde de Puigdàlber.

En el primer punt de l’ordre del dia, Antoni Casassas, tècnic de l’empresa i-Serveis, va presentar als alcaldes les principals característiques de la convocatòria FEDER, eix núm. 4, sobre energies renovables, millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2. El FEDER subvenciona el 50% de la inversió (sense IVA), amb la qual cosa les inversions dels ajuntaments tenen períodes d’amortització molt més reduïts.
El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va explicar que el Consell Comarcal té la voluntat de soŀlicitar aquest ajut FEDER, igual com va fer amb el projecte de dinamització turística Penedès 360º, però cal que les propostes dels ajuntaments assoleixin una inversió mínima d’1M EUR per complir amb els criteris de soŀlicitud de la convocatòria i cal el compromís econòmic dels ajuntaments, que hauran d’avançar el 100% de la inversió.
 
 
En el segon punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, la cap del Servei Territorial de Protecció Civil de Barcelona, Imma Solé, va explicar les funcions dels serveis de Protecció Civil de la Generalitat i dels ajuntaments. Les actuacions bàsiques de Protecció Civil consisteixen en la previsió de les situacions inesperades i molt greus que puguin provocar danys coŀlectius, la prevenció, la planificació, la intervenció, la rehabilitació, la informació i la formació. Com més preparada està una comunitat per fer front a les situacions d’emergència, més capacitat té de resistència i superació. L’objectiu dels plans d’emergència és organitzar i coordinar els recursos en matèria de Protecció Civil i des del Consell Comarcal s’ofereix suport tècnic als ajuntaments per redactar, actualitzar, implantar, informar i homologar els diferents plans de protecció civil municipals.
 
 
El tercer punt de l’ordre del dia va consistir en la presentació dels treballs del Catàleg del Paisatge del Penedès, a càrrec de Jordi Gau, coordinador del projecte i tècnic de l’Observatori del Paisatge de la Generalitat. Grau va explicar que els catàlegs tenen com a finalitat identificar els valors (estètics, ecològics, històrics, socials, simbòlico- identitaris i productius) dels paisatges de Catalunya per tal de protegir-los. L’elaboració de la Carta del Paisatge del Penedès s’ha fet coincidir en el temps amb la redacció del Pla Territorial per poder tenir en compte aquests valors en el plantejament. Els document, la informació sobre les diferents fases i els mecanismes de participació es poden consultar al web http://paisatgepenedes.cat.
Informacions del president
En el torn d’informacions de la Presidència, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, va confirmar als alcaldes que el dimarts 9 d’octubre, a les 19 h, es farà una sessió informativa oberta al públic, al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, sobre els treballs del Pla Territorial del Penedès. També va presentar el disseny dels 28 panells de senyalització enoturística que s’instaŀlaran aviat per tota la comarca i que substituiran els que el Consell Comarcal van instaŀlar fa més de 10 anys.

Taula de treball per abordar l’ocupació iŀlegal

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va soŀlicitar durant el Consell la creació d’una taula de treball que permeti millorar la gestió i la coordinació entre els municipis davant els casos d’ocupació d’habitatges. Vallès va voler diferenciar aquelles situacions que s’han produït per necessitat de persones i famílies que no disposen d’un lloc on viure dels casos que s’estan reproduint últimament d’ocupacions d’immobles per dur a terme activitats iŀlegals i fraudulentes, que generen molts conflictes, incivisme i inseguretat als municipis.

També et pot interessar

Comentaris