El Banc Sabadell Vijazz Penedès 2018 programa un cartell “històric”

06/06/2018 - 06:46h

El Banc Sabadell Vijazz Penedès dedicarà la dotzena edició del festival als representants més influents de la història del gènere que segueixen en actiu, i proposarà tres nits imprescindibles per als amants del bon jazz, gratuïtes, i combinades amb tastos de vins i caves d’una quarantena de cellers del Penedès. A més del mític contrabaixista nordamericà Ron Carter, cap de cartell del Vijazz 2018, el saxofonista de Memphis Charles Lloyd serà l’encarregat d’inaugurar el festival, en la seva única visita a Catalunya aquest 2018.

Charles Lloyd & The Marvels obriran l’escenari principal del festival el divendres, 6 de juliol, a les 22.30 h, i si a aquesta primera nit es crearà una atmosfera intensa i tribal, el segon dia el festival, el dissabte 7, serà especialment enèrgic amb dos referents del jazz actual. D’una banda, el prodigiós trompetista israelià Avishai Cohen presentarà al Banc Sabadell Vijazz Penedès Big Vicious, la seva proposta més contundent i agosarada, amb un quintet explosiu format per dues guitarres i dues bateries, a més de sons processats.

D’altra banda, el saxo alt de Kenny Garrett, el més important de la seva generació, allargarà la nit amb Kenny Garrett Quintet, que proposarà un concert d’alt voltatge rítmic i harmònic per arrodonir el dissabte de Banc Sabadell Vijazz Penedès. Una nit en què “l’ombra de Miles Davis sobrevolarà Vilafranca del Penedès”, tal com ha destacat a la presentació del cartell el director artístic del festival, Pere Pons.

I la cirereta a un cartell de tant nivell com el d’aquest 2018 la posarà el contrabaixista Ron Carter, que actuarà amb el Golden Striker Trio (Russell Malone i Donald Vega), per fer del vespre una autèntica delicatessen. El del Banc Sabadell Vijazz Penedès serà l’únic concert que oferirà el músic a Catalunya el 2018. De fet, aquest és un any especial pel baixista, que està immers en la gira del seu 80 aniversari. El Ron Carter Golden Striker Trio actuarà el diumenge 8 de juliol, a les 22 h, a l’escenari principal del Banc Sabadell Vijazz Penedès de la plaça de Jaume I.

El director artístic del Banc Sabadell Vijazz Penedès, Pere Pons, ha qualificat d’ ”històric” , pels noms que congrega, pel que significa per la trajectòria del jazz. “Són exponents del jazz sense matisos, del jazz més íntegre, fidel, més explícit, i faran actuacions exclusives a Catalunya”, ha subratllat.

Vins i caves de qualitat

El cartell musical del festival es combinarà un any més amb els vins i caves del Penedès, que convertiran els carrers del centre de Vilafranca en una gran fira per degustar les novetats d’una quarantena de cellers, tastos clàssics i maridatges delicats, amb anxoves, sushi, foie o formatges blaus i del Pirineu. A més a més també es faran tastos nocturns, que combinaran vins rosats amb relats eròtics i un dinar especial. Una desena de tastos diferents i diverses activitats vinculades a la cultura del vi, que al llarg dels tres dies complementaran l’oferta musical del festival. Tots els horaris dels tastos i els maridatges es poden consultar a la web: vijazzpenedes.com, des d’on també es poden comprar els tiquets, que ja estan a la venda.

També et pot interessar

Comentaris