Els Premis Vinari superen per primera vegada els 900 vins participants

21/05/2018 - 14:52h

Els Premis Vinari dels vins catalans han presentat avui la seva sisena edició a l’Àgora de Vilafranca. L’edició d’aquest 2018 ha superat per primera vegada la xifra de 900 vins participants i ha arribat als 250 cellers. Eva Vicens, directora del certamen, s’ha mostrat satisfeta perquè aquestes xifres demostren la consolidació del concurs, però sobretot s’ha mostrat contenta pel fet que “el concurs té cada cop més acceptació entre el sector i ha esdevingut un referent per al consumidor”, ha dit.

La presentació s’ha fet coincidint amb la primera jornada de tasts que, a diferència de l’any passat, enguany s’estan duent a terme a la seu de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i es contentraran tots en aquesta setmana.Es tracta de quatre tasts preliminars a cegues en què el jurat -fotrmat per una seixantena d’experts- només sap l’anyada i la categoria dels vins i els avalua en funció de l’aspecte visual, olfactiu i gustatiu.

El Celler de Rubí repeteix enguany com a seu del tast final -on s’avaluaran de nou els vins més ben puntuats en la primera fase- i la gala de lliurament dels Premis es farà de nou a l’Auditori de Vilafranca el vespre del divendres 5 d’octubre. Durant la gala s’anunciaran els millors classificats en 12 categories de vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. D’altra banda, es lliurarà el Premi Nissan al Millor projecte ecològic -aquest guardó sempre havia estat per al millor vi de producció ecològica-, el Premi al millor vi escumós, el Premi AGBAR a la millor etiqueta i el Gran Vinari d’Or, que reconeix eal vi més ben valorat de totes les categories.

A més, l’edició de 2018 compta amb dos patrocinadors nous. Vins i Licor Grau s’incorpora com a patrocinador del Premi a la Trajectòria professional en el món del vi i Euroselecció- Riedel, que l’any passat ja va oficialitzar el seu compromís amb el concurs esdevenint la “Copa Oficial”, enguany patrocinarà el Premi al Millor Celler, que destacarà l’elaborador que obtingui un major nombre de guardons.

També et pot interessar

Comentaris