DO Vinífera, la mostra permanent de la Font de la Canya, obre portes aquest dissabte

02/03/2018 - 07:54h
Uns 15 anys d’excavacions i més de 3 de treballs ha costat posar en marxa DO Vinífera, la mostra permanent sobre la història del jaciment ibèric de la Font de la Canya que aquest dissabte obre portes a Avinyonet. El centre museístic, ubicat a la planta baixa del Local Social municipal, recull la història de l’antic centre de mercaderies que es va localitzar fa uns anys al municipi, i de la recerca que s’ha fet sobre la vinya i el vi en aquest espai.

Segons han explicat des de l’Ajuntament d’Avinyonet, DO Vinífera és una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya. La construcció de l’espai s’ha fet en tres fases diferents, i ha tingut un cost total de 307.214 euros. Les obres han estat fiançades gràcies a Fons Europeus de Desenvolupament, la Generalitat i l’Ajuntament d’Avinyonet. El projecte també compta amb el suport de la Diputació i de Vinseum.
 
 
Modalitats de visita
A partir de demà, el Centre d’Interpretació es podrà visitar cada dia de la setmana, en dues modalitats diferents. La primera permetrà als visitants conèixer els secrets de la mostra gràcies a un guia, però sense fer reserva prèvia. S’oferirà els caps de setmana i festius, a les 10 i a les 12, i la  conduirà el grup d’arqueòlegs responsables de les excavacions i membres de la Cooperativa Arqueovitis. La durada d’aquesta visita serà d’una hora, aproximadament, i mostrarà als que hi participin la col·lecció de peces recuperades al jaciment ibèric, que es barregen amb recreacions tant audiovisuals com reals, i elements didàctics i interactius.
 
 
El cost de l’entrada serà de 6 euros per als adults i de 4,5 euros en la tarifa reduïda. Les visites guiades també s’ofereixen per a grups d’un mínim de 15 persones, o per a visitants que les vulguin realitzar en altres horaris. En aquest cas cal trucar al 606.866.979.
L’altra modalitat de visita a l’exposició DO Vinífera és el recorregut lliure. En aquest cas, es podrà realitzar de dilluns a divendres, de les 10 del matí a la 1 del migdia. El cost de l’entrada per a adults serà de 4 euros, i la tarifa reduïda de 2,5 euros. 

També et pot interessar

Comentaris