El Ministeri ja ha autoritzat la sortida al mercat de dotze caves de Paratge

13/07/2017 - 16:47h
El Ministeri d’Agricultura ha donat el vistiplau a 12 de les peticions que han fet els elaboradors per produir Cava de Paratge. Així ho ha confirmat la ministra Isabel Garcia Tejerina, que dimecres va ser a Vilafranca per presidir el lliurament dels II Premis Excel·lència Cava que entrega el Consell Regulador.

Dels nou cellers que han estat autoritzats a etiquetar els caves amb aquesta nova nomenclatura, vuit són del Penedès. Torelló, Recaredo, Juvé i Camps, Freixenet, Codorniu, Vins el Cep, Gramona i Castellroig podran fer servir el nom, i també Vallcirera de la DO Alta Alella.
Durant l’acte de reconeixement, la Ministra d’Agricultura va destacar la importància de la nova qualificació, que considera que és “un pas més cap a la revalorització d’un vi espanyol, que en si mateix és extraordinari”. Garcia Tejerina també va remarcar les “extraordinàries” xifres d’exportació del cava, i va posar en relleu el fet que el sector cada vegada està més interessat en activitats que els donin un valor afegit.
 
En aquesta segona edició dels Premis Excel·lència Cava s’han guardonat quatre professionals vinculats al sector vinícola. El premi a la trajectòria ha estat per Joan Juvé, propietari del celler sadurninenc Juvé & Camps, que és un dels que ha rebut el permís per fer Caves de Paratge. També s’ha reconegut la tasca de Josep Buján, veí de Sant Sadurní, enòleg de Freixenet durant molts anys. Esteve Raventós ha estat premiat en la categoria de Viticultura i Ramon Francàs en la de difusió.
 
A l’acte també hi va assistir la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

També et pot interessar

Comentaris