Els 5 imprescindibles del Vijazz

07/07/2017 - 09:42h

Quan fa més de cent anys als carrers de Nova Orleans començava a sonar jazz, segurament pocs s’imaginaven que aquest acabaria sent un dels estils musicals més escoltats de la història. Estimat per molts –i no comprès per molts altres– el jazz ha sabut fer-se un forat a les preferències de la majoria de melòmans d’arreu del món, però no tant entre les del gran públic. Aconseguir que els no avesats a fer-ho escoltin aquesta música, ha estat un dels grans un dels grans èxits del Vijazz.

Amb figures internacionals de la talla de Maceo Parker, Kyle Eastwood, Dee Dee Bridgewater, James Carter o Arturo Sandoval, el festival penedesenc ha sabut acostar les diverses variants del jazz a les masses. L’any passat més de 37.000 persones van assistir als concerts que es van programar. Aquest cap de setmana Vilafranca també espera l’afluència de milers de visitants.

Entre avui divendres i diumenge, s’han programat més d’una cinquantena d’activitats. Segur que no teniu temps de gaudir-les totes, per això us apuntem les cinc imprescindible.

  • Repàs a la història del jazz.  Un dels espectacles que marcarà el Vijazz d’enguany serà Jazz The Story. Un concert que comptarà amb la presència d’alguns dels millors músics del jazz internacional: James Carter i Eric Alexander (trompeta), Jon Faddis i Jeremy Pelt (trombó) o Steve Turre (trombó). Junts repassaran l’evolució d’aquest estil musical, en una proposta que enceta gira europea a Vilafranca. El concert es podrà veure a la plaça Jaume I, aquest divendres a partir de les 22.30h.
  • El llegat d’un mite.  L’altre espectacle clau d’aquest Vijazz serà el de The JB’s Original Band, un concert on es podrà escoltar el repertori íntegre dels concerts de James Brown, exponent per excel·lència del funky. Tretze músics en escena amb una secció de metalls imponent en què sobresurt la figura del trombonista Fred Wesley i amb la veu carismàtica i poderosa de Marta High, vocalista de JB’s des de 1964. El concert es farà a la plaça Jaume I, el dissabte a les 22.30h.
  • 5 Grammy en escena. Finalment, l’altre de les propostes musicals imperdibles del festival d’enguany, serà el concert de Dianne Reeves, guanyadora de cinc premis Grammy –és l’única artista que ha rebut aquest premi tres vegades consecutives- i considerada la millor vocalista de jazz de l’actualitat. La nord-americana posarà el punt final al Vijazz 2017 d’una manera elegant i exquisida amb els temes del seu darrer àlbum d’estudi, Beautiful life. Reeves actuarà a la plaça Jaume I diumenge a les 22h.
  • Mostra de Vins i Caves. Tot i que els concerts són una part fonamental del Vijazz, els Tastavins (organitzadors del festival) no s’han cansat de repetir que el vi és la seva raó de ser. Per això una de les altres activitats que no et pots perdre si visites el Vijazz és la Fira de Vins i Caves de la rambla Nostra Senyora. Hi participaran més de 40 elaboradors. La fira estarà oberta de divendres a diumenge a partir de les 17.30 h. L’hora de tancament serà la 1 de la matinada, excepte diumenge, en què s’acabarà a mitjanit. Els tiquets es poden comprar a les taquilles del festival, o per internet al web del Vijazz, a un preu d’11 euros.
  • Maridatge d’alt voltatge. A més dels concerts i la mostra de vins i caves, l’altre puntal dels Vijazz són els maridatges. Enguany se n’han programat 26 de molt diversos. Un del més interessant (per la seva originalitat) és ‘Relats per adults, menjars afrodisíacs & vins i caves rosats’, que es farà dissabte a la 1 de la matinada, a la sala de tast de la rambla sant Francesc. Les entrades per a aquesta activitat es poden comprar al web del festival.

Si vols saber tota la informació del Vijazz, pots consultar el suplement de 12 pàgines que publiquem al 3d8 aquesta setmana en aquest enllaç.

FOTO: Fèlix Miró

També et pot interessar

Comentaris