Oposició veïnal a la construcció de l’agroparc d’Ametller Origen a Gelida i Sant Llorenç

Avatar
17/03/2017 - 11:48h
El macro Agroparc de 121 hectàrees que el grup Ametller Origen vol construir a cavall entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons segueix generant controvèrsia. Després que el grup ecologista Bosc Verd denunciés a començaments de desembre la intenció de l’empresa d’aixecar aquest parc al Penedès, aquesta setmana s’ha presentat la plataforma ciutadana #StopAgroparc, que vol fer visible el malestar d’alguns sectors de la població amb aquest projecte.

El nou col·lectiu aplega veïns de les dues poblacions que es veuran afectades per la construcció de l’Agroparc, però també de ciutadans d’altres poblacions com Vilafranca, Olèrdola, la Granada, Sant Cugat i Sant Sadurní. El grup també compta amb el suport de diferents entitats, entre les quals hi ha Bosc Verd, Unió de Pagesos o ADEMA de Sant Sadurní, o del grup municipal de la CUP a Gelida i de la coalició ENTESA-ERC-MES-AM de Sant Llorenç d’Hortons.
Tal com es va explicar en la presentació de la plataforma (que es va crear el passat 2 de març), la seva tasca se centrarà a “explicar als veïns de Gelida i Sant Llorenç, i de la resta del Penedès, els perjudicis que comporta la construcció d’aquest Agroparc”. Per fer-ho, #StopAgroparc ha previst una sèrie d’accions que inclouran la creació d’una pàgina web, la creació de perfils en diferents xarxes socials, l’organització de xerrades informatives, o l’edició de pasquins que recullin els arguments en contra d’aquest projecte.
Actualment ja s’està treballant en la recollida d’al·legacions individuals o col·lectives sobre l’Agroparc. “Volem donar veu a tothom que no està d’acord amb el projecte, des de la ciutadania a l’entramat associatiu, la pagesia, els sectors polítics…”, han explicat els portaveus del col·lectiu, que han avançat que l’objectiu és que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat visualitzi l’oposició a la proposta.
Des de la plataforma també es volen fer campanyes de difusió “perquè la població pugui demostrar el seu rebuig a l’Agroparc”, com l’edició de banderoles per als balcons, adhesius, plaques, cartells o altres materials. A més, també s’editarà un full d’adhesió a la nova plataforma per a totes les entitats i partits de la comarca que vulguin donar suport a totes les accions que es faran.
 
Debat a Gelida
L’Ateneu Gelidenc, juntament amb Ràdio Gelida, ha organitzat per a demà a les 12 del migdia un debat per parlar sobre el futur Agroparc d’Ametller Origen. L’acte es farà al Centre Cultural de Gelida i comptarà amb la presència de Josep Ametller, director de Casa Ametller; Jordi Asensi, del col·lectiu Bosc Verd, i el gelidenc Toni Ferran, ambientòleg i expert en la gestió del territori. També s’han convidat pagesos locals que s’han significat en un sentit o un altre vers el projecte de l’agroparc. El debat serà retransmès en directe per Ràdio Gelida (107.6 FM).

També et pot interessar

Comentaris